Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΑΘΗΝΑ – Ενεργοποίηση των μέτρων ασφαλείας μετά το Μάντσεστερ.

eypKTIRIO
Αλλάζει τον χάρτη του Αντιτρομοκρατικού σχεδιασμού στην Ευρώπη το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, με θύματα ανήλικα παιδιά.

Το χτύπημα των “τρελών του Θεού”, έχει σκορπίσει ανησυχία σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, πόσο μάλλον στους πολίτες της Ευρώπη όπου ο βομβιστής αυτοκτονίας τινάχτηκε στον αέρα, λίγα μέτρα από την “πόρτα τους”.
Στην Ελλάδα, όπου το επίπεδο ασφάλειας είναι υψηλό, καθώς δεν έχουν διαπιστωθεί ριζοσπαστικά Ισλαμιστικά στοιχεία, τουλάχιστον οργανωμένα, οι αρμόδιοι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν μένουν απαθείς μπροστά στο φαινόμενο του Ισλαμικού Φονταμενταλισμού και συνεχίζουν να αναδιαμορφώνουν τα ήδη αυστηρά μέτρα που έχουν λάβει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σύσκεψη κλειστού τύπου, στην οποία συμμετείχε εκτός από τους αρμόδιους Αξιωματικούς κι ο διοικητής της ΕΥΠ.
Ψάχνουν στους καταυλισμούς
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο βαθμός επιτήρησης αυτοσχέδιων χώρων προσευχής στην Αθήνα, αλλά και την Επαρχία, όπου και συγκεντρώνονται Μουσουλμάνοι κυρίως μετανάστες για να προσευχηθούν, είναι υψηλός και διαρκής, κυρίως για το κήρυγμα που γίνεται στο εσωτερικό τους από διάφορους “ιμάμηδες”.
Επίσης το πληροφοριακό δίκτυο που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, τόσο οι ειδικές Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, όσο και η ΕΥΠ, είναι σε πλήρη εξέλιξη, κυρίως μεταξύ των μεταναστών Συριακής κι όχι μόνο καταγωγής.
Όπως λέει άνθρωπος που έχει γνώση του αντικειμένου: «…η Ελλάδα είναι χώρα υποδοχής και δεν επιθυμούν να τη χτυπήσουν. Άλλωστε οι περισσότεροι από τους τρομοκράτες που έχουν χτυπήσει στην Ευρώπη δεν ήλθαν από την Μ. Ανατολή, αλλά ήταν υπήκοοι Ευρωπαϊκών κρατών. Στην χώρα μας έχουν επισημανθεί τουλάχιστον 10 άτομα για τα οποία υπάρχουν υποψίες, πως ίσως έχουν πάρει μέρος σε μάχες στη Συρία, πλην όμως έχουν ταυτοποιηθεί και είναι σε πλήρη επιτήρηση.
Κατά συνέπεια έχει δημιουργηθεί τουλάχιστον μέχρι στιγμής ένα ασφαλές περιβάλλον, το οποίο όμως για να διατηρηθεί χρειάζεται συνεχή επαγρύπνηση, έρευνα, καταγραφή και συνεχή επιτήρηση”.
Στο μεταξύ η συνεργασία των Μυστικών Υπηρεσιών τις «Γηραιάς Ηπείρου» είναι επίσης σε πλήρη ανάπτυξη, με συνεχή ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των διαύλων επικοινωνίας.

Ωστόσο και όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, το μεγάλο πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρώπη είναι το διαδίκτυο και η ριζοσπαστικοποίηση νεαρών Μουσουλμάνων δεύτερης και τρίτης γενιάς στην “Γηραιά Ήπειρο”, οι οποίοι χωρίς να έχουν καμιά δια ζώσης επαφή με τους “τρελούς του θεού”, μέσω του ίντερνετ είναι δυνατών να μετατραπούν σε κινητές βόμβες του Ισλάμ.
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.