Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Η «ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ» ΧΤΥΠΗΣΕ: Εξτρεμιστές Αλβανοί έκαψαν ελληνική σημαία και βεβήλωσαν μνημείο της μειονότητας (Εικόνες)

Βελίου
Σε νέα πρόκληση κατά της Ελλάδας  προχώρησαν εξτρεμιστικοί  κύκλοι στην Αλβανία.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται στον «Ελεύθερο Λόγο του Αργυροκάστρου» που αναμεταδίδει δημοσίευμα της shqiperiaebashkuar:
«Σήμερα, το πρωί κατά τις 6:00 «ακτιβιστές» του «Κινήματος για την Μεγάλη Αλβανία», με
επικεφαλής τον Πρόεδρό του Τahir Veliu. κατέβασαν από τον ιστό και έκαψαν την ελληνική σημαία στο χωριό Κρανιά του Δελβίνου, την οποία πριν από μία εβδομάδα ύψωσαν εκπρόσωποι εξτρεμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα, όπως η Χρυσή Αυγή, ΣΦΕΒΑ, PSIVA και ES1914, όπου συμμετείχε και ο ποιητής και συγγραφέας Βαγγέλης Παπαχρήστος ο οποίος καταδικάστηκε το 1994 για τρομοκρατία και υπό την παρουσία του οι Έλληνες εξτρεμιστές φασίστες σήκωσαν την τρομοκρατική σημαία της προσάρτησης της νοτίου Αλβανίας».
Μάλιστα όπως αναφέρεται η κίνηση για την «μεγάλη Αλβανία» πριν λίγες μέρες νωρίτερα είχε προειδοποιήσει ανταπάντηση στις προκλήσεις των «Ελλήνων εξτρεμιστών».
Και συνεχίζει η ανακοίνωση:
«Το κίνημα για την “μεγάλη Αλβανία” έχει δράσει και θα δράσει ενάντια σε κάθε πρόκληση και σε καμία στιγμή δεν θα επιτρέψει στους σοβινιστές γείτονες μας να παραβιάσουν την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της αλβανικής δημοκρατίας.
Το κίνημα για την “μεγάλη Aλβανία” είναι έτοιμο να ανταποδώσει με πλήρη αμοιβαιότητα προς όλους τους εχθρούς του αλβανικού έθνους» αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ προστίθεται:
«Το κίνημα επίσης κατέστρεψε και το μνημείο του “τρομοκράτη Θύμιου Λιώλη”, ο οποίος το 1914 έπραξε σφαγές το 1914 στη νότια Aλβανία και το 1944 πήρε μέρος με τον Ζέρβα στις σφαγές στην τσαμουρια.
Από το 2010 ο Βαγγέλης Ντόυλες και ο Βασίλης Μπολάνος τοποθέτησαν παράνομα το μνημείο αυτού του τρομοκράτη στην Κρανιά Δελβίνου».
Βελίου 2 Βελίου 3
Άμεση ήταν η απάντηση από τους κατοίκους της Κρανιάς που ύψωσαν στον ιστό μεγαλύτερη Ελληνική Σημαία.

Βελίου 4
ellogosar.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.