Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Συνεχίζει την προσπάθεια διάσωσης της διαδικασίας ο Έιντε./ Συναγερμός στο Προεδρικό.

Νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα έχει σήμερα, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ενώ ακολούθως θα δει και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως δήλωσε χθες στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά από αίτημα του κ. Έιντε, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη διευθετήθηκε για τις 10.00 το πρωί.
Επίσης, στα κατεχόμενα μεταδόθηκε ότι ο κ. Έιντε θα έχει σήμερα στις 11:30 συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Μετά τις χθεσινές συναντήσεις του με τους δυο ηγέτες, ο κ. Έιντε είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι μέχρι το τέλος της βδομάδας θα υπάρξει συμφωνία στο θέμα της συνέχισης της Διεθνούς Διάσκεψης στη Γενεύη.
dialogos.com.cy
Συναγερμός στο Προεδρικό.        
Απαντήσεις προς πολλούς αποδέχτες επέλεξε και έδωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε σχέση με την πρότασή του για τη σύγκληση νέας διάσκεψης στη Γενεύη για το Κυπριακό, υπό το βάρος της κριτικής του δέχεται ένθεν και ένθεν στο εσωτερικό μέτωπο.Συναγερμός στο Προεδρικό
Τόνισε ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητεί ότι θέλει λύση, αλλά δεν πρόκειται να κάνει ό,τι θέλουν οι Τούρκοι.
Υπεραμύνθηκε της πρότασής του και έθεσε κόκκινες γραμμές και διλήμματα στη βάση της συνέντευξης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στον κυριακάτικο «Φιλελεύθερο».
Το Κυπριακό ήταν το βασικό πιάτο στο γεύμα εργασίας, μετά από αρκετό καιρό, με την ηγεσία και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΣΥ, στην παρουσία των υπουργών και των στενών συνεργατών του Προέδρου.
Ο Νίκος Αναστασιάδης παρουσιάστηκε ενοχλημένος για όσα του αποδίδονται με αφορμή την πρότασή του και συνέστησε στα συναγερμικά στελέχη να μην παρασύρονται από τα λόμπι, τονίζοντας ότι ο ίδιος έπαιξε κορώνα γράμματα την πολιτική του καριέρα το 2004, αλλά δεν πρόκειται να κάνει ό,τι θέλουν οι Τούρκοι. Τόνισε ότι έχει όλη την καλή διάθεση για συνέχιση των διαπραγματεύσεων, αλλά η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Τουρκίας.
Η ατζέντα δεν περιείχε προεδρικές εκλογές, ωστόσο η όλη συζήτηση έγινε με ορίζοντα τις κάλπες του 2018 και ζητούμενο τον καλύτερο συντονισμό των βημάτων Προεδρικού-κυβέρνησης από τη μια και Πινδάρου από την άλλη.
Παρουσιάστηκαν σε αρμονία και κοινή γραμμή τόσο στο Κυπριακό όσο και στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, αν και τονίστηκε η ανάγκη για καλύτερη ανάδειξη του κυβερνητικού έργου.
Τονίστηκε ότι προέχει η μεταρρύθμιση και η εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας με τον Πρόεδρο να παρουσιάζεται πλήρως εναρμονισμένος με τον υπουργό του, τονίζοντας την ανάγκη να προχωρήσει η αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων και να γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα στον τομέα της Υγείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.