Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Ψάχνοντας μια νέα Γενεύη.

Η επιστροφή στη Γενεύη για συνέχιση της Διάσκεψης από τη σημείο που είχε διακοπή τον περασμένο Γενάρη είναι το βασικό ζητούμενο, σύμφωνα με όλες πληροφορίες είναι το βασικό ζητούμενο της σημερινής συνάντησης Αναστασιάδη-Ακιντζί.Ψάχνοντας μια νέα Γενεύη 

Τα τελευταία 24ωρα υπήρξε έντονη κινητικότητα τόσο από τον κ. Άιντα όσο και από ξένους πρέσβεις ευελπιστώντας ότι θα καταφέρουν όπως στο πέρας της σημερινής ημέρας θα ανακοινωθεί συμφωνία ανάμεσα στους δύο ηγέτες για νέα Γενεύη. Η τουρκική πλευρά φαίνεται να ευνοεί την πραγματοποίηση μιας νέας Διάσκεψης για την Κύπρο στα τέλη Ιουνίου. 
Από τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί μπορεί να προκύψουν τα εξής τρία σενάρια: 

Πρώτον, να συμφωνήσουν οι δύο ηγέτες σε συνέχιση της Διάσκεψης της Γενεύης από το σημείου που είχαν διακοπεί τον περασμένο Ιανουάριο. Διάσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου. Αυτό όμως δεν θεωρείται δεδομένο καθώς δεν αρκεί η θετική στάση των δύο πλευρών στην Κύπρο αλλά θα χρειαστεί και η συγκατάθεση των εγγυητριών δυνάμεων και κυρίως το τι θα πουν Ελλάδα και Τουρκία. Χθες βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συζήτησε τηλεφωνικά τις εξελίξεις στο Κυπριακό με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.