Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Σεισμική δόνηση ταρακούνησε ελεύθερη Αμμόχωστο, Λάρνακα και Λευκωσία.

Σεισμική δόνηση 4.2 Ρίχτερ ελεύθερη Αμμόχωστο – Αισθητός και σε Λάρνακα και Λευκωσία – Αναστάτωση στους κατοίκους αλλά καμία αναφορά για ζημιές.Σεισμική δόνηση ταρακούνησε ελεύθερη Αμμόχωστο, Λάρνακα και Λευκωσία

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 και ώρα 08:41 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους M=4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ και εστιακό βάθος 8 χιλιόμετρα.
Ο σεισμός είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Παραλιμνίου (πλησίον της περιοχής Αγίας Θέκλας). Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στην Επαρχία Αμμοχώστου, αισθητός στην Επαρχία Λάρνακας, καθώς επίσης αντιληπτός σε κάποιες περιοχές της Επαρχίας Λευκωσίας.
Παρά την αναστάτωση δεν υπήρξε μέχρι στιγμής καμία αναφορά για ζημιές ή τραυματισμούς.
Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος http://www.moa.gov.cy/gsd και http://81.4.135.34:8080.
Εναλλακτικά δείτε ΕΔΩ

cats
cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.