Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

6 τραυματίες από τις σημερινές συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών στη Χίο.

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΙΑΛ.

  6 τραυματίες είναι μέχρι τώρα ο απολογισμός των συμπλοκών που σημειώθηκαν λίγο μετά τις 20.00 στο κέντρο της πόλης ανάμεσα σε ομάδες Αφγανών και Σύρων προσφύγων. Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτηση, τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά από ένταση που προκλήθηκε ανέμεσα στις δύο ομάδες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας Σύρος από μαχαίρι στο πόδι και άλλος ένας στην πλάτη ενώ περπατούσε προς το Νοσοκομείο. Ο δεύτερος μάλιστα ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς που έφθασαν στο χώρο ότι έχει αναγνωρίσει τους δράστες της επίθεσης.

Άλλοι 4 είναι τραυματίες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη ΒΙΑΛ γύρω στις 19.30 το απόγευμα και μεταφέρθηκαν επίσης στο "Σκυλίτσειο" ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Αστυνομίας τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στο hot spot για την αποφυγή περαιτέρω εντάσεων και εχθροπραξιών, ενώ η κατάσταση παραμένει ακόμη και τώρα τεταμένη.
Σύμφωνα μάλιστα με τελευταίες πληροφορίες, γυναικόπαιδα από το hot spot της ΒΙΑΛ έχουν ξεκινήσει και κατεβαίνουν στην πόλη, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την ένταση και τα επεισόδια από τα οποία κινδυνεύουν.
Η Αστυνομία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις έχοντας σε καίρια σημεία ανεπτυγμένες τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο νησί, ενώ περιγράφοντας την κατάσταση αναφέρονται σε μία "ιδιαίτερα έντονη και μακρά νύκτα".
politischios.gr

Ο απολογισμός των επεισοδίων της Πέμπτης.

Στο πόδι ολόκληρη η δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου- «Αστακός» η Σούδα.


6 τραυματίες και συνολικά 12 προσαγωγές ατόμων είναι ο απολογισμός των εκτεταμένων επεισοδίων που ξεκίνησαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης τόσο στη ΒΙ.ΑΛ. όσο και στο κέντρο της πόλης της Χίου.
Τα γεγονότα
Τα επεισόδια, που ουσιαστικά πρόκειται για συνέχεια των επεισοδίων της Τετάρτης στο Χαλκειός μεταξύ αραβόφωνων και Αφγανών, ξέσπασαν στο κέντρο της πόλης λίγο μετά τις 19:30 όταν ομάδα μεταναστών επιτέθηκε στην Πλατεία Βουνακίου σε Σύρο μετανάστη που εκτός των άλλων τον μαχαίρωσαν στο πόδι με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.
Λίγα λεπτά αργότερα ομάδες νεαρών μεταναστών που διαμένουν στη Σούδα, οργανώθηκαν με προφανή σκοπό τις γενικευμένες επιθέσεις σε άλλους μετανάστες.
Ταυτόχρονα στη ΒΙ.ΑΛ. συνεχίστηκε η διαμάχη μεταξύ των αλλοεθνών που κατέληξε στον τραυματισμό 4 ατόμων που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚ.ΑΒ. στο Νοσοκομείο της Χίου.
Η είδηση των επεισοδίων στο Χαλκειός έγινε γνωστή αστραπιαία στη Σούδα, όπου οι ομάδες των αραβόφωνων, κυρίως Σύρων οργανώθηκαν με στόχο την μετάβαση στη ΒΙ.ΑΛ. όπου οι ομοεθνείς του κατήγγειλαν επιθέσεις από Αφγανούς.
Η άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα. Το κέντρο της πόλης γέμισε με περιπολικά και Αστυνομικούς της Α.Δ. Χίου, των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ, που πραγματοποιούσαν επί ώρες ελέγχους σε διερχόμενους μετανάστες και πρόσφυγες. Αντίστοιχη κινητοποίηση υπήρξε και λίγο αργότερα όταν η Αστυνομία ενημερώθηκε ότι ομάδα ατόμων κατευθύνεται προς τη ΒΙ.ΑΛ. εβρισκόμενη στο ύψος των εργατικών κατοικιών στο Βαρβάσι. 3 περιπολικά βρέθηκαν άμεσα στο σημείο όπου πραγματοποίησαν ενδελεχή έρευνα, χωρίς όμως να προκύψει αποτέλεσμα αφού οι μετανάστες διασκορπίστηκαν στα στενά.
Παράλληλα με τα παραπάνω, λίγο μετά τις 21:30 έγινε γνωστό ότι μετανάστης κινούμενος από την πόλη στο Νοσοκομείο, δέχθηκε μαχαιριές στην πλάτη με το θύμα της επίθεσης να υποδεικνύει στην Αστυνομία τους δράστες.
Επιπλέον υπό τον φόβο μεταφοράς μεταναστών  από την πόλη στη ΒΙ.ΑΛ. διακόπηκε η συγκοινωνία του λεωφορείου που μισθώνεται από την Ύπατη Αρμοστεία  και  ο καταυλισμός της Σούδας περικυκλώθηκε από Αστυνομικές δυνάμεις ώστε να μη μπορεί να εξέλθει κανείς.
Η ανασφάλεια μάλιστα οδήγησε μερικές οικογένειες προσφύγων κοιμηθούν στην ύπαιθρο παρά το κρύο.
Η τάξη αποκαταστάθηκε πλήρως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής .
politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.