Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Στα Ιεροσόλυμα η Επ. Εξωτερικών της Βουλής για 2η Τριμερή Συνάντηση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας.

Στα Ιεροσόλυμα η Επ. Εξωτερικών της Βουλής για 2η Τριμερή Συνάντηση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιώργος Λιλλήκας και μέλη της Επιτροπής αναχωρούν τη Δευτέρα 8 Μαΐου για τα Ιεροσόλυμα, όπου θα συμμετάσχουν στη δεύτερη Τριμερή Συνάντηση Κοινοβουλευτικών Επιτροπών αρμόδιων για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου και φιλοξενείται από το Κοινοβούλιο του Ισραήλ (Κνεσσέτ).

Κατά τη συνάντηση, αναφέρεται σε ανακοινωθέν του ΓΤΠ, θα συζητηθούν θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, οι απειλές σε βάρος των κρίσιμων υποδομών και η προστασία τους, και το φυσικό αέριο ως συνιστώσα της εθνικής ασφάλειας. Θα γίνει επίσης παρουσίαση του τομέα της καινοτομίας στο Ισραήλ.
Με την ευκαιρία της συνάντησης, οι συμμετέχοντες θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Κνεσσέτ Yuli-Yoel Edelstein. Η κυπριακή αντιπροσωπεία θα επισκεφτεί τέλος το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα γίνει δεκτή από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.
Στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής συμμετέχουν οι Βουλευτές Νίκος Τορναρίτης (Αναπλ. Πρόεδρος της Επιτροπής), Γιώργος Κ. Γεωργίου,  Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Κωστής Ευσταθίου.
Πηγή: ΚΥΠΕ
cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.