Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ: Που θα βρέξει την Κυριακή.ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.


pasxa
Με ανοιξιάτικο καιρό και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες θα γίνει η «απόδραση» των Ελλήνων ενόψει του Πάσχα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός από σήμερα Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται να μην σημειώσει μεγάλες διακυμάνσεις, αλλά πρόκειται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα.
Οι εκδρομείς των εορτών του Πάσχα θα έχουν την ευκαιρία να σουβλίσουν τον οβελία με ήλιο, καθώς ο καιρός προβλέπεται να είναι γενικά αίθριος. Με εξαίρεση τη βόρεια Ελλάδα, όπου θα πρέπει μέχρι αργά το μεσημέρι να έχουν τελειώσει με το γιορτινό τραπέζι, αφού υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να τους πιάσει βροχή.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος «κατά μέσο όρο η μέγιστη θερμοκρασία είναι γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου, άρα σαν μέσος όρος όλου του μήνα, γιατί πάμε ανά δεκαήμερο, όταν λέμε 21, 22 βαθμούς σημαίνει ότι είμαστε καλά, είμαστε λίγο πιο πάνω από τα συνηθισμένα. Οπότε θα έλεγα ότι είναι φυσιολογικές ως λίγο υψηλές οι θερμοκρασίες. Γενικά ο καιρός διατηρείται καλός με εξαίρεση, ίσως, τις απογευματινές μπόρες, που θα έχουμε όλες αυτές τις ημέρες και θα είναι τοπικού χαρακτήρα. Δεν φαίνεται να έχουμε κάποιο άλλο ιδιαίτερο πρόβλημα».
Όπως τόνισε ο κ. Λάλος με καλό καιρό θα ταξιδέψουν όσοι αποφασίσουν να περάσουν τις γιορτές μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα. «Όσοι ταξιδέψουν με πλοίο δεν θα έχουν κανένα θέμα. Οι άνεμοι είναι τέτοιας έντασης που ακόμη κι αν είναι μικρό το καράβι για τοπικά δρομολόγια, θα μπορέσουν να μετακινηθούν χωρίς πρόβλημα. Από κει και πέρα οι απογευματινές μπόρες της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι περισσότερες στον κορμό της ηπειρωτικής χώρας, εκτός από τα ορεινά στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Θα έχουν τοπικό χαρακτήρα περιορισμένης διάρκειας και θα διαρκέσουν μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο».
Όσον αφορά το ψήσιμο του οβελία ανήμερα του Πάσχα ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ δήλωσε ότι «παρότι έχουμε έναν τέτοιο καιρό με απογευματινές μπόρες δεν είναι εύκολο κανείς να πει ψήστε ή μην ψήσετε. Οι πιο επικίνδυνες περιοχές, προς το μεσημέρι, για να πάει κάτι στραβά, είναι οι περιοχές της βόρειας Ελλάδας και πάλι και κυρίως οι πιο ορεινές, Ήπειρο, Μακεδονία. Εκεί μπορεί να τους προλάβει ο καιρός γύρω στο μεσημεράκι».
Πρόσθεσε ακόμα ότι «το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα φαίνεται ότι θα έχουμε κάποιες βροχές που θα διατηρηθούν στην βόρεια Ελλάδα, δηλαδή θα είναι κάτι περισσότερο από την απογευματινή μπόρα. Πιθανόν να έχουν βροχές το βράδυ προς τη Δευτέρα και στην κεντρική Ελλάδα, περίπου μέχρι τη Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, αλλά οι κυρίως βροχές θα είναι βορειότερα, δηλαδή ανατολική Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Αιγαίο. Αυτά τα φαινόμενα θα παρατηρηθούν την Δευτέρα του Πάσχα».

Οπότε μέχρι τα τώρα προγνωστικά φαίνεται πως μόνο η βόρεια Ελλάδα μπορεί να έχει κάποια προβλήματα κι αυτά από το μεσημέρι και μετά. Οι υπόλοιπες περιοχές μπορεί να έχουν συννεφιά από το απόγευμα της Κυριακής, αλλά δεν φαίνεται να φτάνουν οι βροχές νοτιότερα. «Σε γενικές γραμμές θα είναι ένα καλό Πάσχα, από άποψη καιρού, καθώς από την κεντρική Ελλάδα και νοτιότερα δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα», συμπλήρωσε ο κ. Λάλος.
crashonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 13-04-2017
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ
ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΕΝΙΚΑ
ΑΙΘΡΙΟΣ, ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ
ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΜΕ ΣΠΟΡΑΔΙΚΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-04-2017
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΠΟΡΑΔΙΚΩΝ ΟΜΒΡΩΝ
ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-04-2017
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΜΕ ΣΠΟΡΑΔΙΚΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ
ΒΟΡΕΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΟΔΟ.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 16-04-2017
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ
ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 6
ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17-04-2017
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ
ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ. 

greek-weather.org

ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ !! ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ !!

Δυστυχώς σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, τόσο το Μεγάλο Σάββατο αλλά κυρίως την Κυριακή και την Δευτέρα το Πάσχα, θα έχουμε άσχημες καιρικές συνθήκες με πτώση της θερμοκρασίας, χαλάζι, θυελλώδεις ανέμους και γενικότερα κακοκαιρία.

Ωστόσο για να μην παρεξηγηθούν τα όσα λέμε, σε περιοχές της νότιας, δυτικής και ανατολικής Ελλάδας, ο καιρός θα είναι καλός με κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Η κακοκαιρία θα αφορά περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, με τα πιο έντονα και επικίνδυνα συνάμα φαινόμενα, να εντοπίζονται ιδιαίτερα σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές των παραπάνω περιοχών.

ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κάντε τα κουμάντα σας λοιπόν για το πως θα ψήσετε ιδιαίτερα σε τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης την Κυριακή του Πάσχα, διότι ο καιρός από το πρωί θα δείξει τις άγριες του διαθέσεις. Είναι ότι σας είπαμε πριν έναν ακριβώς μήνα. Θα έχουμε το πιο βροχερό και ψυχρό Πάσχα των τελευταίων χρόνων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.