Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Τσαβούσογλου: Θα κάνουμε “βήματα” για το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου.

“Βήματα” σε σχέση με το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου θα κάνει η Τουρκία για τον λόγο ότι η ε/κ πλευρά δεν υποχώρησε στο θέμα αυτό παρά τις προειδοποιήσεις τους, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε: “Καταβάλλουμε ειλικρινή προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού αλλά ιδιαίτερα μέσα στο προεκλογικό κλίμα δεν βλέπουμε μια ειλικρινή προσπάθεια στην ε/κ πλευρά. Δεν βρίσκουμε σωστά τα μονομερή βήματα της ε/κ πλευράς στο θέμα του φυσικού αερίου και των αποθεμάτων πετρελαίου γύρω από την Κύπρο. Παρά τις προειδοποιήσεις μας σε αυτό το θέμα δυστυχώς επειδή δεν υπήρξε υποχώρηση τώρα και η Τουρκία θα κάνει κάποια βήματα”, είπε ο Τούρκος Υπουργός.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ακόμη ότι τον Ιούνιο η Τουρκία θα υποβάλει στην ΕΕ την τελευταία της πρόταση για την εξαίρεση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες στο πλαίσιο της συμφωνίας επανεισδοχής των προσφύγων.

“Θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα της βίζας με την ΕΕ. Πρέπει να πάρουμε την εξαίρεση της βίζας. Είναι μέρος της συμφωνίας για τους πρόσφυγες που υπογράψαμε τελευταία”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.
dialogos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.