Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Αν δεν έρθει η λύση.. Πάμε σε εκλογές τον Ιούνιο (;)Λύση τώρα ή κάλπες

Φήμες για εκλογές, ακόμα και μέσα στον Ιούνιο, κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.
Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του βρίσκονται εξετάζουν όλες τις εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να αποφευχθεί το αδιέξοδο.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση του χθες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κατηγόρησε το ΔΝΤ για την καθυστέρηση στο κλείσι­μο της συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση.
Πλεόν ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η κατάσταση για την χώρα και την κυβέρνηση του είναι οριακή.
Όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά....
Η γερμανική Süddeutsche Zeitung, αναφέρει σε άρθρο της με τίτλο: «Ο Αλέξης Τσίπρας απειλεί» ότι στις συνεχιζόμενες διαφωνίες Ελλάδας-δανειστών ο Τσίπρας απαντά με μια απειλή. Αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν υπάρξει αποτέλεσμα τότε έχει ζητήσει ήδη έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Ακόμα όμως κι αν επιτευχθεί συμφωνία θα πρέπει πρώτα να κλείσει και τυπικά η αξιολόγηση για να εκταμιευθούν οι επόμενες δόσεις. Σε περίπτωση που το Eurogroup εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις τότε το ΔΝΤ προτίθεται να συζητήσει για τη βιωσιμότητα του χρέους. Και μόνο υπό αυτή την προϋπόθεση το Ταμείο θα αποφανθεί αν θα συμμετάσχει τελικά στο τρίτο πρόγραμμα. Για τον γερμανό υπ. Οικονομικών ωστόσο η συμμετοχή του Ταμείου αποτελεί προϋπόθεση για τη γερμανική στήριξη. Ήδη ο Β. Σόιμπλε έχει δηλώσει ότι η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση μόνο αν συμμετάσχει το Ταμείο. Την Πέμπτη Β. Σόιμπλε και Γ. Ντάισελμπλουμ θα συζητήσουν όλα τα ζητήματα».
Ο Αντώνης Δελλατόλας, εκδότη της εφημερίδας «Το Ποντίκι» σήμερα στο στούντιο του realfm 97,8, ανέφερε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρξει λύση στο Eurogroup της Μάλτας και αφού η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχθεί καμία περαιτέρω παράταση στη συζήτηση τι άλλο μπορεί να συμβεί;
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.