Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Επιστροφή της περίκλειστης Αμμοχώστους ζητά το ΕΒΕΑ.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) απαιτεί επιστροφή της Αμμοχώστου κάτι που θέτει ως θέμα προτεραιότητας.

Ανακοίνωση του ΕΒΕΑ αναφέρει πως με την ευκαιρία της σύσκεψης που οργάνωσε χθες ο Δήμος Αμμοχώστου, παρουσία εκπροσώπων όλων των φορέων της πόλης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου, κατέθεσε τις δικές του απόψεις και εισηγήσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα.
Ο Δήμος Αμμοχώστου, με μεθοδευμένες ενέργειες και δράσεις και με την εμπλοκή των οργανωμένων φορέων και των δημοτών διεκδικεί την επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της, προσθέτει το ΕΒΕΑ ζητώντας να τεθεί ξανά από την Κυβέρνηση η προτεραιότητα επιστροφής της Αμμοχώστου όπως προβλέπεται στις συμφωνίες κορυφής και στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.
Το ΕΒΕΑ ζητά να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη πορεία προς την Αμμόχωστο, η οποία να προγραμματιστεί κατάλληλα για να έχει απήχηση και ανάλογη διεθνή δημοσιότητα.

“Να εργαστούμε μαζί με τους Τ/Κ Αμμοχωστιανούς για την προετοιμασία της επιστροφής, ανοικοδόμησης και τον ενιαίο πολεοδομικό σχεδιασμό και ανάπτυξη της πόλης. Ο Δήμος Αμμοχώστου σε συνεργασία με άλλους φορείς και οργανώσεις εκτοπισμένων να διεκδικήσει την εφαρμογή μέτρων πραγματικής ισότιμης κατανομής των βαρών της εισβολής και κατοχής”, καταλήγει η ανακοίνωση.
dialogos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.