Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Έντονη χαλαζόπτωση σε ανατολικό Ζαγόρι και λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα σε περιοχές της Ελλάδας, με το ανατολικό Ζαγόρι και τα χωριά του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων να πλήττονται από χαλαζόπτωση από τις μεσημβρινές ώρες.
Η μεταβολή του καιρού άρχισε από τη νύχτα της Κυριακής του Πάσχα προς τη Δευτέρα και από το πρωί το σκηνικό είναι χειμωνιάτικο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε πολλά χωριά του ανατολικού Ζαγορίου, το Πέραμα και την Ελεούσα, το χαλάζι «το έστρωσε», ενώ σε ετοιμότητα είναι η Πολιτική Προστασία Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Οι θερμοκρασίες για την εποχή είναι ιδιαίτερα χαμηλές, ενώ από την Τροχαία Ιωαννίνων συνιστάται στους οδηγούς και τους εκδρομείς που επέλεξαν για τις μέρες του Πάσχα την Ήπειρο, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επιστροφή τους.
Ισχυρό μπουρίνι με χαλαζόπτωση έπληξε  τμήμα του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.Η χαλαζόπτωση κράτησε λίγη ώρα αλλά το φαινόμενο ήταν πολύ έντονο και εκφράζονται φόβοι για καταστροφές. Μέχρι αυτή την ώρα, δεν υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα, για το εάν και τι μεγέθους ζημιές έχουν ...
προκληθεί στις καλλιέργιες.Σε κάθε περίπτωση, οι παραγωγοί, που ήδη σπεύδουν στις καλλιέργειές τους, θα προβούν στην αρχική, δική τους πρώτη εκτίμηση και θα ενημερώσουν το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ.
epirusgate.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.