Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Δυτική Ελλάδα:Υπόμνημα σε Σπίρτζη για την Ιόνια Οδό - Πρέπει να πληρώσουν 3,5 ευρώ για... 500 μέτρα.

Με τη λειτουργία του σταθμού διοδίων Αγγελοκάστρου την Ιονίας Οδού οι κάτοικοι χωριών πέριξ του κόμβου Ρίγανης θα καλούνται να πληρώσουν διόδια διέλευσης 3,5€ χωρίς να χρησιμοποιούν την Ιόνια Οδό ή τις ωφέλειες της για χρήση 500 μέτρων. Πρόκειται για τα χωριά Παλαιομάνινα, Ρίγανη, Στρογγυλοβούνι, Γουργιώτισσα.Δυτική Ελλάδα:Υπόμνημα σε Σπίρτζη για την Ιόνια Οδό - Πρέπει  να πληρώσουν 3,5 ευρώ για... 500 μέτρα Τι ζητούν οι κάτοικοι κοντά στη Ρίγανη

Ο σταθμός διοδίων Αγγελοκάστρου απέχει 250μ. από την έξοδο Αγγελοκάστρου και 500μ. από τον κόμβο Ρίγανης. Ο κόμβος της Ρίγανης βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου και λειτουργεί ως κόμβος διέλευσης τόσο ως προς το Μεσολόγγι που είναι διοικητικό κέντρο του νομού, όσο και προς το Αγρίνιο δια μέσου της εξόδου Αγγελοκάστρου που είναι το εμπορικό κέντρο.
Οι πρόεδροι των κατοίκων των εν λόγω χωριών παρέδωσαν υπόμνημα στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη κατά την παρουσία του στην παράδοση της κυκλοφορίας της σήραγγας Κλόκοβας. Με το υπόμνημα ζητούν την εξαίρεση πληρωμής στο σταθμό διοδίων Αγγελοκάστρου για τοπικές διαδρομές με ρύθμιση για τους μόνιμους κατοίκους των χωριών αυτών.
Υπογραμμίζουν πως η αναγκαιότητα αυτή προκύπτει λόγω της μη ύπαρξης παράπλευρης οδού εξυπηρέτησης των μόνιμων κατοίκων κάτι που όφειλε η πολιτεία να μεριμνήσει για την κατασκευή της αλλά και επειδή το τέλος διοδίων έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα ενώ στην εν λόγω περίπτωση δεν υπάρχει ωφέλεια ή ανταπόδοση αλλά μόνο άδικη επιβάρυνση.
agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.