Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

«ΚΑΜΠΑΝΕΣ» ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΚΑΙ «ΚΑΡΦΙΑ» ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: «Η εμπιστοσύνη κινδυνεύει να εξανεμιστεί»- «Η Ελλάδα χρωστά τη δόση του Ιουλίου».

ntaiselmploum
Νέες προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα απήυθυνε κατά τη συνέντευξη τύπου μετά το Eurogroup o Γερούν Νταϊσελμπλουμ, ζητώντας συνολική συμφωνία άμεσα διαφορετικά όπως είπε εάν η συζητήσεις τραβήξουν σε μάκρος, «η εμπιστοσύνη θα εξανεμιστεί».Το σύντομο Eurogroup ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, αλλά με απόφαση για
συνέχιση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες τις επόμενες ημέρες, καθώς το χάσμα παραμένει ανάμεσα στην Αθήνα και στους δανειστές στα κρίσιμα μέτωπα του φορολογικού, του ασφαλιστικού και των εργασιακών.  Στο πλαίσιο αυτό, Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου και Χουλιαράκης θα αραμείνουν για συνομιλίες στις Βρυξέλλες. ΤΟ ΧΙΛΤΟΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Στην έδρα των δανειστών η διαπραγμάτευση – Η δήλωση Τσακαλώτου
«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι συζητήσεις. Πρέπει να έχουμεμια συνολική συμφωνία για μεταρρυθμίσεις σε εργασιακό – φορολογικό και θα επιστρέψουμε στο Eurogroup όταν υπάρξει αυτή η συμφωνία. Η ελληνική πλευρά θα πρέπει να επιλύσει τις τεχνικές λεπτομέρειες για να ασχοληθεί μα τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ και συνέχισε:
«Το επόμενο Eurogroup θα γίνει στις 7 Απριλίου αλλά δύσκολα θα έχουν λυθεί όλα τα θέματα. Ωστόσο, σήμερα είχαμε μία γερή συμφωνία από όλες τις πλευρές πως πρέπει να λύσουμε τα θέματα αυτά.
Θεωρώ ότι υπάρχει από την Ελλάδα η πολιτική βούληση, αλλά αν οι διαπραγματεύσεις τραβήξουν σε μάκρος, αυτό, θα εξανεμίσει την εμιστοσύνη μας»,ειπε μεταξύ άλλων.
Από την πλευρά του ο Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε πως:

«Υπάρχουν θέματα ανοιχτά και γι αυτό θα πρέπει να εντατικοποιήσουμε την εργασία μας. Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο από το τελευταίο Eurogroup, αλλά χρωστά τη δόση Ιουλίου και πρέπει να έχουμε συμφωνία πριν από αυτό».
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.