Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Την Παρασκευή ξεκαθαρίζει το «τοπίο» για το μέλλον της εργολαβίας στον υπό κατασκευή κόμβο στο Λιμάνι.

-Ή θα επιστρέψει ο εργολάβος ή θα ακολουθήσουν εξελίξεις, τόσο σε νομικό επίπεδο όσο και σε ουσιαστικό, που έχει να κάνει με την εκτέλεση του έργου
-Ανακοίνωση του ΟΛΚΕ απλά για… να βγάλει την υποχρέωση της ενημέρωσης: «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για την διευθέτηση του ζητήματος…»
Του Θοδωρή Σταλίδη.

Με μια ανακοίνωση που ούτε ξεδιαλύνει αλλά ούτε και μπερδεύει (τουλάχιστον περισσότερο απ’ ότι είναι), την κατάσταση η οποία αντιμετωπίζεται στον υπό κατασκευή κόμβο στο λιμάνι, απαντά ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας στις καθημερινές πιέσεις που δέχεται, τόσο από τα τοπικά ΜΜΕ όσο και από διάφορους παραγωγικούς φορείς αλλά και απλούς πολίτες, οι οποίοι βλέπουν τις αντοχές τους καθημερινά να δοκιμάζονται, ενόψει μάλιστα και των επερχόμενων εορταστικών ημερών του Πάσχα.
Έχοντας ήδη περάσει μια εβδομάδα από την αποχώρηση των συνεργείων από το εργοτάξιο διεξάγεται ένας αγώνας για την επίλυση του θέματος, ο οποίος σκεπάζεται από το πέπλο της παραφιλολογίας και των εκ διαμέτρου αντίθετων πληροφοριών, με τον εργολάβο τις τελευταίες δύο μέρες να λαμβάνει κι αυτός μέρος στο… παιγνίδι της δημοσιότητας δια τηλεφωνικών του παρεμβάσεων στα δύο τοπικά τηλεοπτικά μέσα.
Την Παρασκευή ξεκαθαρίζει το τοπίο για τον εργολάβο
Τυπικά, η προθεσμία που υφίσταται προς την εργολήπτρια εταιρία μετά τις έγγραφες προσκλήσεις του Οργανισμού, λήγει αυτήν την Παρασκευή 31 Μαρτίου, οπότε και στη συνέχεια αναμένεται να δρομολογηθεί η όποια λύση.
Τώρα το ποια θα είναι αυτή… αυτό αποτελεί ένα μεγάλο μυστήριο καθώς, σύμφωνα με πολύ ασφαλείς πληροφορίες, πρώτα θα δοθεί μια συνέντευξη τύπου από τη διοίκηση του ΟΛΚΕ στην οποία, σε περίπτωση που δεν έχουμε θετικό αποτέλεσμα από πλευράς εργολάβου, εάν δηλαδή αρνηθεί να επιστρέψει στην εκτέλεση του έργου, θα απαιτηθούν από την τοπική κοινωνία και τα τοπικά ΜΜΕ, απαντήσεις και στοιχεία για την υπόθεση. Από εκεί και πέρα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να δοθεί Εισαγγελική εντολή να επέμβει ο Οργανισμός με δικά του μέσα στο εργοτάξιο που, βάση νόμου, ανήκει στον εργολάβο, προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις, τουλάχιστον στο οδόστρωμα, ενόψει και των εορτών του Πάσχα.
Παράλληλα, σε περίπτωση πάλι που ο εργολάβος δεν επιστρέψει στο έργο, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η προσφυγή του Οργανισμού στη δικαιοσύνη για την συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη.
Νέα συνάντηση της διοίκησης του ΟΛΚΕ με τους παραγωγικούς φορείς
Εντωμεταξύ για την Παρασκευή το πρωί, πιθανότατα στις 10, έχει προγραμματιστεί μια ακόμα συνάντηση του Προέδρου του ΟΛΚΕ με τους παραγωγικούς φορείς όπου και θα γίνει προφανώς κι η ανασκόπηση των εξελίξεων και πιθανώς να διαφανεί και η μέθοδος που θα επιλεχτεί για να διευθετηθεί το ζήτημα.
Η… όχι και ιδιαίτερα επεξηγηματική ανακοίνωση του ΟΛΚΕ
Σε κάθε περίπτωση ο ΟΛΚΕ πήρε μια πρώτη δημόσια θέση, χωρίς όμως να λέει τίποτε επί της ουσίας, μιας και αφήνει πολλά να εννοούνται, προφανώς κρατώντας τους τύπους και αναμένοντας ίσως την εκλογίκευση από την πλευρά της εργολήπτριας εταιρίας.
Στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένα Κέρκυρας σημειώνει ότι:
«Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ διαβεβαιώνει ότι θα πράξει ότι είναι απαραίτητο για την ομαλή διευθέτηση του ζητήματος της εμπλοκής του έργου που εκτελείται στον νέο Κόμβο του Λιμένα Κέρκυρας.

Η ομαλή αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο σημείο εισόδου προς την πόλη της Κέρκυρας αποτελεί πρώτη και κύρια προτεραιότητα ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα».
corfupost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου