Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

«SOS» από 150 καταστήματα franchise της Μαρινόπουλος – Στον «αέρα» 3.500 εργαζόμενοι.

Στον… αέρα βρίσκονται 150 καταστήματα franchise της Μαρινόπουλος και οι περίπου 3.500 εργαζόμενοί τους, καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία εξυγίανσης που εγκρίθηκε από την ελληνική Δικαιοσύνη.Αποτέλεσμα εικόνας για μαρινοπουλος

Για σχέδιο εξόντωσής τους κάνουν λόγο οι δικαιοδόχοι της αλυσίδας, επισημαίνοντας ότι οι υποσχέσεις του ομίλου Μαρινόπουλος προς τις εταιρίες franchise, περί εξυγίανσης και εξομάλυνσης της δυσμενούς κατάστασης, από τότε που ακόμα είχαν αρχίσει τα προβλήματα για την επιχείρηση, αποδείχτηκαν ψεύτικες, όταν η Μαρινόπουλος κατέθεσε αίτηση Αμεσης Επικύρωσης Συμφωνίας Εξυγίανσης Μεταβίβασης Επιχείρησης. Σημειώνεται ότι η συμφωνία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το σύνολο των συμβάσεων που δεν μεταφέρονται, δεν μεταβιβάζονται και δεν αναλαμβάνονται από τη νέα εταιρία παραμένουν ως υποχρέωση της εταιρίας, θεωρούνται αυτοδικαίως και αζημίως λυθείσες».
Σκληροί όροι
Επιπλέον, επισημαίνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην τροφοδοσία των καταστημάτων τους, υπογραμμίζοντας τους «σκληρούς όρους» που θέτουν οι προμηθευτές.
Οπως σημειώνει στον «Ε.Τ.» ο κ. Νίκος Μαθιουδάκης, ιδιοκτήτης 19 υποκαταστημάτων franchise της Μαρινόπουλος με παρουσία στην Κρήτη και τη Μύκονο και 400 εργαζομένους, ενώ πριν ήταν υποχρεωμένοι να προμηθεύονται τα προϊόντα τους μόνο από τον Μαρινόπουλο, τώρα παραγγέλνουν από την «ελεύθερη αγορά». Ωστόσο, πρέπει να πληρώνουν μόνο με μετρητά, ακόμα και πριν από την παραλαβή των εμπορευμάτων και σε τιμές πιο υψηλές από ό,τι πριν.
«Το μόνο κερδοφόρο τμήμα της Μαρινόπουλος έμεινε εκτός της συμφωνίας εξυγίανσης. Και μάλιστα, ακόμα και τώρα η εταιρία κερδίζει εις βάρος μας. Για αυτά που εμείς είχαμε αγοράσει και πληρώσει στο ακέραιο, η Μαρινόπουλος πέτυχε κούρεμα και δεν θα καταβάλει ούτε ένα ευρώ και φυσικά δεν θα φορολογηθεί», καταγγέλλει στον «Ε.Τ.» ο κ. Μαθιουδάκης.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι δεν έχει καμία οφειλή ούτε προς τη Μαρινόπουλος ούτε προς τους εργαζομένους ούτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα, κατηγορεί την αλυσίδα για σχέδιο εξόντωσής τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι περισσότεροι δικαιοδόχοι είμαστε σε σημεία που η Σκλαβενίτης δεν είχε ποτέ παρουσία».
Συρρίκνωση
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του εν λόγω δικαιοδόχου, κ. Γιώργος Δριγιαννάκης, σημειώνει στον «Ε.Τ.» ότι καταβάλλεται προσπάθεια να επιβιώσουν οι εταιρίες δικαιόχρησης, οι οποίες βρίσκονται στο στόχαστρο τόσο της Μαρινόπουλος όσο και των προμηθευτών της. Μάλιστα, όπως επισήμανε ο ίδιος, χθες ελήφθη μια σημαντική δικαστική απόφαση απαγόρευσης δικαστικής επιδίωξης από τη Μαρινόπουλος. Ο κ. Δριγιαννάκης κατήγγειλε μάλιστα ότι η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει σε ολιγοπώλια στο λιανικό εμπόριο, το οποίο θα ελέγχεται μόνο από 2-3 μεγάλες αλυσίδες.

Αλλος δικηγόρος που εκπροσωπεί μεγάλο μέρος εργαζομένων σε εταιρία franchise, ο κ. Γιάννης Παπαδάκης, σημειώνει στον «Ε.Τ.» ότι η επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης έγινε με απόλυτη αδιαφορία για τις επιχειρήσεις που η Μαρινόπουλος προμήθευε με τη μορφή χονδρικού εμπορίου.
http://www.eleftherostypos.gr/oikonomia/74550-sos-apo-150-katastimata-franchise-tis-marinopoylos-ston-aera-3-500-ergazomenoi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.