Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

ΜΠΛΟΚΑΡΟΥN ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΔΥΟ – ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΔΙΩΡΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ– ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

d17e56d5-86ac-453d-b325-071ea13595bc
Σε αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών προχωρούν σήμερα οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας.
Οι αγρότες θα κρατήσουν κλειστά με τα τρακτέρ τους και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης από τις 14:00 το μεσημέρι ως και τις 16:00 το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, Ρίζος Μαρούδας, από το βήμα της αγροτικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Λάρισας.

Δίωρος αποκλεισμός της εθνικής οδού Αντιρρίου– Ιωαννίνων
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, με δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων σήμερα από τις 19:00 έως τις 21:00, στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, κοντά στο Αιτωλικό.
Σύμφωνα με την παναιτωλοακαρνανική συντονιστική επιτροπή αγώνα αγροτών, η απόφαση ελήφθη ύστερα από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεων και τον προγραμματισμό των δράσεων.
Επίσης, με απόφαση της συνέλευσης ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Αιτωλοακαρνανίας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 11:00 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
Κοινό μέτωπο για τις αγροτικές κινητοποιήσεις
Υπέρ της συγκρότησης ενός κοινού μετώπου των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα της χώρας, στον αγώνα κατά του υψηλού κόστους παραγωγής και των ασφαλιστικού και φορολογικού, δηλώνουν οι συμμετέχοντες στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.
Μάλιστα, όπως επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αγρότες που συμμετείχαν στην χθεσινή συνάντηση στα Μάλγαρα, μπορεί το σημερινό ευρύ κάλεσμα να «έπεσε στο κενό», ωστόσο «εμείς δεν το βάζουμε κάτω και συνεχίζουμε την προσπάθεια για ένωση του κλάδου». Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 7/2 για τις 12 το μεσημέρι, προγραμματίστηκε νέα συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στη Νίκαια.
Στην συνάντηση στα Μάλγαρα, που έγινε «κεκλεισμένων των θυρών», το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας.
«Καλούμε σε ευρεία σύσκεψη την προσεχή Τρίτη όλους τους κινητοποιημένους αγρότες για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όλοι μαζί», επισήμανε ο κτηνοτρόφος Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μόσχος.
«Ολοι θέλουμε την ενότητα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», τόνισε από την πλευρά του το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στα διόδια Μαλγάρων, Γιώργος Κωστούδης, προσθέτοντας «ενώ όλοι υποστηρίζουν ότι δρουν για το καλό του κλάδου, ωστόσο κανένας δεν φαίνεται να βάζει νερό στο κρασί του και αυτό λειτουργεί εις βάρος μας εδώ και πολλά χρόνια».
Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του επικεφαλής του μπλόκου στο Δερβένι, Θόδωρου Χατζητομάρη, πρόεδρο του Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, ο οποίος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Εμείς δεν ανήκουμε πουθενά, αλλά πρέπει επιτέλους όλες οι δυνάμεις στον κλάδο μας να κάνουν ένα βήμα πίσω και να ξεπεράσουν τα προσωπικά τους για το καλό του πρωτογενούς τομέα».
Η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε της σύσκεψη να μην συμμετέχει στη συνάντηση των Μαλγάρων.
http://www.makeleio.gr/%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85n-%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%b7-%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%bf%ce%b2%ce%bf/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.