Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – Φουλ πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα «βλέπει» η Moody’s.

moodysslider
Αυξημένη πλέον εμφανίζεται η πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον οίκο αξιολογήσεων Moody’s, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Bloomberg.
Σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες του οίκου, αναφέρεται ότι «παρά το γεγονός ότι αναμένουμε την εφαρμογή των μέτρων που απαιτούνται από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, το ρίσκο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών μεγαλώνει, δεδομένου του αυξανόμενου πολιτικού κόστους για την κυβέρνηση η οποία διαθέτει ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Όπως συνεχίζει η ενημέρωση του οίκου αξιολογήσεων, «οι πρόωρες εκλογές πιθανώς να φέρουν μια νέα, συντηρητική, κυβέρνηση, η οποία θα είναι προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις, αλλά η ελληνική οικονομία θα πληγεί ξανά από τη παρατεταμένη αβεβαιότητα, την στιγμή που είχε αρχίσει να περνά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Όπως αναφέρει το Bloomberg, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ως τον Ιούλιο δεν έχει την υποχρέωση να καταβάλει δόσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της, αξιωματούχοι της ευρωζώνης έχουν κάνει σαφές ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί πριν η Ολλανδία, η Γαλλία και η Γερμανία εισέλθουν στην τελική ευθεία.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.