Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: «Διαπραγματευόμαστε σκληρά – Δεν έχουμε δώσει λευκή επιταγή – Το ΔΝΤ δεν μας σέβεται».

Greek deputy minister for international economic relations Euclid Tsakalotos attends the annual conference of the Institute for New Economic Thinking at the OECD headquarters in Paris
Τα χαρτιά του στη συνεδρίαση της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εξαπολύοντας επίθεση στο ΔΝΤ και ξεκαθαρίζοντας πως στη διαπραγμάτευση δεν υπάρχει « λευκή επιταγή».


«Εμείς ποτέ δεν έχουμε δώσει λευκή επιταγή. Διαπραγματευόμαστε σκληρά», είπε και εξήγησε οτι υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις.
Ασκώντας κριτική στο ΔΝΤ ο υπουργός είπε πως «δεν τους ενδιαφέρει το πλεόνασμα του 2019, αλλά το χρησιμοποιεί για να μας σπρώξει σε μεταρρυθμίσεις για αφορολόγητο και συνταξιοδοτικό». Στο σημείο αυτό τόνισε πως «χρησιμοποιεί αμφισβητήσιμες μελέτες για να ισχυροποιήσει τη θέση του».
Αναφερθείς στον Πολ Τόμσεν, είπε πως η ιδέα του ότι οι γερμανοί συνταξιούχοι είναι το ίδιο εύποροι με τους Έλληνες είναι για να γελάει κανείς» και αποκάλυψε πως το έχει καλέσει να κάνουν σύγκριση on the ground.

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος κάλεσε το ταμείο να πάρει απόφαση γρήγορα για το τι θέλει να κάνει και «αν θέλει να συμμετέχει να σέβεται τις προσπάθειες ενός λαού,τα εργασιακά» και να πιέσει τις χώρες που θέλουν μεγαλύτερα πλεονάσματα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.