Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Ραγδαίες εξελίξεις: Άρχισε η αποχώρηση των τρακτέρ από τη Γυρτώνη – Γιατί κατηγορούν το μπλόκο του Πλατυκάμπου.

Προς διάλυση οδεύει το μπλόκο της Γυρτώνης καθώς ήδη από το βράδυ της Πέμπτης ξεκίνησε μεμονωμένα η αποχώρηση αγροτών με τα τρακτέρ τους, ενώ αύριο το πρωί εκτιμάται πως θα αποχωρήσουν όλα τα μηχανήματα στο σύνολό τους. Αιτία αυτής της απρόσμενης εξέλιξης, η οριστική ρήξη με το συντονιστικό του μπλόκου του Πλατυκάμπου και η άρνηση των τελευταίων να μετακινήσουν τα τρακτέρ τους στη Γυρτώνη, με απώτερο στόχο τα Τέμπη.

«Νιώθουμε προδομένοι, ακούστηκαν πολλά μέσα στο χώρο όπου συνεδριάσαμε. Οι περισσότεροι δήλωναν απογοητευμένοι και ριγμένοι από τους συναδέλφους στον Πλατύκαμπο γιατί άλλα είχαμε πει στην αρχή και άλλα κάνουν τώρα…» εξηγούσε στο onlarissa.gr αγρότης που ήδη βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής από τη Γυρτώνη στο χωριό του στην επαρχία Τυρνάβου.
Ουσιαστικά αυτό που λένε οι αγρότες που συγκεντρώθηκαν στη Γυρτώνη, είναι πως υπήρχε εκ των προτέρων «συμφωνία για δύο προσυγκεντρώσεις σε Γυρτώνη και Πλατύκαμπο» με στόχο εφόσον υπάρξει ένας ικανός αριθμός τρακτέρ, να μετακινηθούν στα Τέμπη.
Ωστόσο, από τον Πλατύκαμπο σήμερα υπήρξε διαφορετική απόφαση, αφού ο νέος σχεδιασμός προβλέπει το πρωί της Παρασκευής να αποκλειστεί η εθνική οδός Λάρισας – Θεσσαλονίκης στο ύψος του κόμβου του Πλατυκάμπου, δηλαδή τα τρακτέρ να ανέβουν «πάνω» στον ΠΑΘΕ. Κάτι τέτοιο όμως φαντάζει ιδιαίτερα φιλόδοξο καθώς από την Ελληνική Αστυνομία δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση να επιτραπεί μία τέτοια ενέργεια, η οποία θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο το θέμα της εκτροπής των διερχόμενων οχημάτων.
Σε κάθε περίπτωση, η Παρασκευή όπως όλα δείχνουν θα είναι ημέρα καθοριστικής σημασίας για το μέλλον των κινητοποιήσεων στη Λάρισα, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα δύο προαναφερθέντα μπλόκα.
Α.Ρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.