Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Το ΝΑΤΟ ενισχύει τιςΔυνάμεις του στη Μαύρη Θάλασσα …Με Εξοπλισμό των Ρώσων της Κριμαίας απαντά η Ρωσία!

888Το NATO ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ενισχύσει τη ναυτική παρουσία του στη Μαύρη Θάλασσα, στο πλαίσιο της πολιτικής αποτροπής που εφαρμόζει ,αντιδρώντας στην απειλητική όπως τη χαρακτηρίζει συμπεριφορά της Ρωσίας μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία το 2014.

7
«Σήμερα συμφωνήσαμε οι Σύμμαχοι να αυξήσουμε τη Ναυτική παρουσία μας  του NATO στη Μαύρη Θάλασσα, με ενισχυμένους  Πολεμικούς σχηματισμούς, ασκήσεις  και συλλογή πληροφοριών», επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας του Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ μετά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των κρατών-μελών της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
Πέραν της ναυτικής παρουσίας του, το NATO προχωρά επίσης σε αεροπορική επιτήρηση, ενώ  έχει αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στην περιοχή, δήλωσε με νόημα ο Γ.Γ  του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ.
Την ίδια ώρα δύο Νατοϊκά Πολεμικά πλοία που περιπολούν στη Μαύρη Θάλασσα κατέπλευσαν στο λιμάνι της Αμισού (Σαμψούντα) στην Τουρκία, όπου θα παραμείνουν για τρεις ημέρες.Countering US-NATO in the Black Sea and Beyond Battlefield Black Sea
Πρόκειται για ένα Ισπανικό  πολεμικό και ένα καναδικό πολεμικό . Ένα τρίτο NATOϊκό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας βρίσκεται επίσης τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία, στο λιμάνι της Ποντοηράκλειας.
Η Μόσχα αντέδρασε διά  του πρεσβευτή της στο ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Γκρούσκο, κάνοντας λόγο για «άλλο ένα βήμα προς την αύξηση της έντασης σε μια περιοχή που άπτεται ζωτικών συμφερόντων της Ρωσίας».
ade365f93e6d7a0452f9b05f86bfe322
Russian warships are seen during a rehearsal for the Navy Day parade in Sevastopol, Crimea, July 24, 2015. Russia will mark Navy Day on July 26. REUTERS/Pavel Rebrov
Russian warships are seen during a rehearsal for the Navy Day parade in Sevastopol, Crimea,.
Η Μόσχα διαμήνυσε  δια του πρεσβευτή της στο ΝΑΤΟ πως η διαδικασία  Εξοπλισμού  των  Ρωσικών δυνάμεών στην Κριμαία, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2012, βρίσκεται  ήδη σε εξέλιξη.
«Φυσικά, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευθούν τα συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή αυτή» ξεκαθάρισε.

Σχόλιο : Εννοείται οτι τα Νατοικά Πολεμικά Σκάφη που βρίσκονται στην Μαύρη Θάλασσα δεν έχουν καμιά απολύτως τύχη απέναντι στο Στόλο της Μαύρης Θάλασσας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.