Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Νέο μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά.

Επανήλθαν σήμερα στο Αιγαίο τα μαχητικά της τουρκικής αεροπορίας μετά την χθεσινή απουσία τους. Αυτή τη φορά ένας σχηματισμός αποτελούμενος από 4 μαχητικά F-16 προχώρησε σε 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 16 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Πολεμικής Αεροπορίας. Μαχητικά ετοιμότητας σε Readiness απογειώθηκαν και έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να απομακρύνουν τους επιτήδειους εισβολείς.

Διαπιστώθηκε ότι 2 εξ αυτών ήταν οπλισμένα αλλά αυτή τη φορά δεν πραγματοποιήθηκαν εμπλοκές. Επιπλέον ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) τύπου CN-235 του τουρκικού Ναυτικού, πραγματοποίησε την γνωστή περιπολία που εκτελείται κατά μήκος των μικρασιατικών παραλίων με διαδοχικές εισόδους-παραβάσεις του FIR. Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ σχετικά η συνολική εικόνα σήμερα έχει ως εξής:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 7η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :    1 (4 α/φ)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :    1 CN-235


ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :     5

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :     2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :     2
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :    16

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :     -

ΠΕΡΙΟΧΗ               :   ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική

Σημειώνεται ότι παρατηρείται συνεχής αδυναμία της τουρκικής αεροπορίας να επιχειρήσει με μεγάλους αριθμούς όπως στο παρελθόν απόρροια της έλλειψης χειριστών που έχει υποβαθμίσει σημαντικά την επιχειρησιακή της ετοιμότητα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.