Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Δυτική Ελλάδα:Μπλόκα σε Πατρών - Κορίνθου και Άκτιο σήμερα-Στάση αναμονής μέχρι αύριο από τη Δυτική Αχαΐα.-Τέμπη: Έκοψαν την Ελλάδα στα δύο οι αγρότες με τα τρακτέρ τους- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους (Φωτό – video).

Ανυποχώρητοι οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους στη Δυτική Ελλάδα. Αγρότες από την Αιγιάλεια παραμένουν σταθερά στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών την οποία αποκλείουν επί τρίωρο κάθε απόγευμα από τις 6.30 έως τις 9.30 στα βενζινάδικα του Αιγίου.
Δυτική Ελλάδα:Μπλόκα σε Πατρών - Κορίνθου και Άκτιο σήμερα-Στάση αναμονής μέχρι αύριο από τη Δυτική Αχαΐα  Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις
Οι δε αγρότες στη Δυτική Αχαΐα,  έχουν από την προηγούμενη εβδομάδα παρατάξει τα τρακτέρ τους κατά μήκος της Πατρών - Πύργου στον Κόμβο της Κάτω Αχαΐας και  χθες στη γενική συνέλευση που τράβηξε χρονικά επί μακρόν σε κλίμα έντασης, αποφάσισαν να συναντηθούν εκ νέου αύριο Τρίτη το απόγευμα στην Κάτω Αχαΐα, για να αποφασίσουν αν τελικά θα κλείσουν την Πατρών Πύργου.
Στην Αιτωλοακαρνανία οι αγρότες αποκλείουν από τις 19:00 έως και τις 21:00 την εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, κοντά στο Αιτωλικό.
Επίσης τα μπλόκα Βόνιτσας και Λούρου Πρέβεζας απευθύνουν  κάλεσμα σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής  σε συλλαλητήριο και μεγάλο αγροτικό μπλόκο στα διόδια του Ακτίου την Δευτέρα 6/2 στις 12π.μ.
Στην Ηλεία, όπου οι αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ δίπλα από την εθνική οδό Πατρών- Πύργου, στο ύψος της περιοχής Λατίφι.
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/427975

Τέμπη: Έκοψαν την Ελλάδα στα δύο οι αγρότες με τα τρακτέρ τους- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους (Φωτό – video).

Λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας με δεκάδες τρακτέρ και με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα μπήκαν στην κοιλάδα των Τεμπών και απέκλεισαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για περίπου δύο ώρες.
Οι αγρότες διεμήνυσαν προς την κυβέρνηση πως από σήμερα με το μπλόκο στα Τέμπη ξεκινά και η κλιμάκωση του αγώνα τους για την δικαίωση των αιτημάτων τους.
Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας ότι «οι αγρότες από σήμερα κλιμακώνουν τον αγώνα με συμβολικό κλείσιμο στα Τέμπη, ως ενα ακόμα πίεσης προς την κυβέρνηση, αλλά και ανάδειξης των προβλημάτων μας, που είναι προβλήματα επιβίωσης». Ο κ Μαρούδας όταν ρωτήθηκε για την συνάντηση με το υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε πως κάτι τέτοιο θα το αποφασίσει η Συντονιστική επιτροπή των Μπλόκων που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη στο Μπλόκο της Νίκαιας.
Το μέλος της Συντονιστικής Κώστας Τζέλας υποστήριξε ότι » Σήμερα θέλουμε να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι δεν θέλουμε να κάνουμε πίσω. Κλιμακώνουμε τον αγώνας για τα δίκαια αιτήματά μας που θέλουμε να τα λύσουμε. Ζητάμε λύσεις πραγματικές στους αγρότες οι οποίοι έχουν θέμα επιβίωσης.».
Η αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Δείτε το video του Onlarissa.gr

Δείτε φωτογραφίες από τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στα Τέμπη

newsroom onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.