Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο Γιλντιρίμ και προειδοποιεί την Ελλάδα.

gilntirim-770x457

Επιστολή Τούρκου πρωθυπουργού προς τον Έλληνα ομόλογο του για τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς – “Η Τουρκία πότε πότε απαντά με χαμόγελο στις προκλήσεις και αυτό δεν πρέπει να διαβάζεται εσφαλμένα”, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός σχολιάζοντας την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στα Ίμια, ωστόσο πρόσθεσε: “Πάντα έχουμε μια απάντηση στις εχθρικές συμπεριφορές”.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι έστειλε επιστολή στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς αλλά ακόμη δεν έλαβε απάντηση.
Σε ενημέρωσή του σε Τούρκους δημοσιογράφους χθες, ο κ. Γιλντιρίμ κλήθηκε να σχολιάσει την ένταση μεταξύ των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας. “Η Ελλάδα είναι γείτονας της Τουρκίας και κανείς δεν μπορεί να επιλέξει τους γείτονές του. Η γεωγραφική περιοχή είναι μοίρα, δεν μπορούμε να επιλέξουμε τους γείτονές μας. Πρέπει να καταφέρουμε να τα φέρουμε βόλτα με αυτούς που έχουμε. Η Τουρκία δεν συμπεριφέρεται με τρόπο που να χαλάει τις σχέσεις της με την Ελλάδα. Πότε πότε απαντούμε με χαμόγελο στις υπερβολές και τις προκλήσεις της απέναντι πλευράς. Αυτό δεν πρέπει να το διαβάζουν εσφαλμένα”, δήλωσε.
Σε σχετική ερώτηση είπε ότι η απόφαση της Ελλάδας για μη έκδοση των οχτώ πραξικοπηματιών είναι απογοητευτική. “Γι αυτό το θέμα έστειλα και μια επιστολή στον κ. Τσίπρα. Του εξέφρασα την προσδοκία μας να επανεξεταστεί αυτή η απόφαση στο πλαίσιο του δικαίου και να υπάρξει αποτέλεσμα έκδοσής τους”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι ακόμη δεν έφτασε απάντηση.
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτό που αρμόζει στη γειτονία. “Η προσδοκία μας από την Ελλάδα είναι αυτή. Για μας δεν έχει κανένα νόημα που πήγε ο Υπουργός Άμυνας εκεί και πόζαρε στις βραχονησίδες. Στο Αιγαίο υπάρχουν 130 μικρές και μεγάλες βραχονησίδες. Ούτε ταυτότητα έχουν, ούτε καν είναι γνωστό σε ποιον ανήκουν. Από παλιά είναι έτσι. Το πρόβλημα σχετικά με το Αιγαίο δεν είναι καινούριο, έχει βαθύ παρελθόν. Εμείς με το να βγάζουμε συνεχώς τα προβλήματα σε πρώτο πλάνο δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε εποικοδομητικές σχέσεις φιλίας. Πρέπει να συζητήσουμε όχι τα προβλήματα αλλά το κοινό μέλλον, τα κοινά συμφέροντα. Πρέπει να δώσουμε έμφαση σε αυτά. Αλλά από όποιον και να έρθει η εχθρική στάση η Τουρκία πάντοτε έχει μια απάντηση να δώσει”, είπε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Πηγή: ΚΥΠΕ
http://cyprustimes.com/2017/02/03/richni-ladi-sti-fotia-o-gilntirim-ke-proidopii-tin-ellada/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.