Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Η πρόκληση των Τούρκων στο Φαρμακονήσι όπως την περιγράφει το ΓΕΕΘΑ./ Συναγερμός στο ΥΠΕΘΑ! Τουρκικό πολεμικό πλοίο κάνει βολές στο Φαρμακονήσι!

Πρόκληση των Τούρκων στο Φαρμακονήσι που προβληματίζει. Το τουρκικό περιπολικό ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ μπήκε στα χωρικά ύδατα  κι έκανε βολές!
Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρει:
Γνωρίζεται ότι βραδυνές ώρες 16 Φεβρουαρίου 2017, τουρκικές αρχές εξέδωσαν τη NAVTEXΤ 221/17, η οποία προέβλεπε άσκηση πυρών σε περιοχή ανατολικά ν. Φαρμακονησίου, προγραμματισμένη να εκτελεσθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2017 από τις 07:00Β έως τις 09:00Β.
Μετά εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ανελήφθησαν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Άμεσα εκδόθηκε η NAVTEX 87/17 από την Ελληνική Υδρογραφική Υπηρεσία, η οποία καθιστούσε την ως άνω τουρκική NAVTEX άκυρη λόγω αναρμοδιότητας εκδόσεως αλλά και διότι επικάλυπτε ελληνική επικράτεια. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν άμεση και συνεχή ετοιμότητα παρακολούθησης με αποστολή της Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στην περιοχή.

Από ώρας 0740Β έως 0755Β 17 Φεβρουαρίου 2017, περιπολικό σκάφος του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, πλέοντας ανατολικά ν. Φαρμακονησίου και εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ), εκτέλεσε πυρά με πυροβόλα μικρού διαμετρήματος, με διεύθυνση βολής ανατολικά. 

Συναγερμός στο ΥΠΕΘΑ! Τουρκικό πολεμικό πλοίο κάνει βολές στο Φαρμακονήσι!

Στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων βρίσκεται εδώ και αρκετή ώρα η στρατιωτική ηγεσία παρακολουθώντας με προσοχή την νέα τουρκική πρόκληση που βρίσκεται σε εξέλιξη: τουρκικό πολεμικό πλοίο έχει παραβιάσει τα χωρικά ύδατα στο Φαρμακονήσι και εκτελεί βολές!!!
Το τουρκικό σκάφος παρακολουθείται στενά από κανονιοφόρο του ΠΝ! Πρόκειται για ανησυχητική προσπάθεια κλιμάκωσης της Τουρκίας την οποία η Αθήνα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή.
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος βρίσκεται στο Μόναχο για τη Διάσκεψη Ασφαλείας που γίνεται εκεί. Στην ίδια διάσκεψη συμμετέχουν ο Τούρκος πρωθυπουργός και ο Τούρκος ΥΠΕΞ.
Όπως και να ΄χει η κατάσταση είναι σοβαρή και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
πηγη

Φαρμακονήσι: Δίωρη τουρκική επίθεση! – Έβγαλαν NAVTEX – Διαδραστικός ΧΑΡΤΗΣ.

“Επίθεση” δέχθηκε για δυο ώρες, σήμερα το πρωί το Φαρμακονήσι από τουρκικό πλοίο που εκτέλεσε πραγματικά πυρά μπροστά στο νησί – Τι συμβαίνει;
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Σφυροκοπούσαν εικονικά επί δυο ώρες οι Τούρκοι το Φαρμακονήσι, κατά τη διάρκεια άσκησης με πραγματικά πυρά που εκτέλεσαν από τις 7 μέχρι και τις 9 το πρωί.
Το τουρκικό επιτελείο δέσμευσε από χθες με αναγγελία προς ναυτιλομένους (NAVTEX) την περιοχή που βρίσκεται ανατολικά στο Φαρμακονήσι για δυο ώρες σήμερα το πρωί, μεταξύ 05:00 ώρα Zulu (δηλαδή 07:00 ώρα Ελλάδας) και 07:00 ώρα Zulu (δηλαδή 09:00 ώρα Ελλάδας).
Όπως μπορείτε να δείτε στην σχετική NAVTEX που δημοσιεύουμε στο ArmyNOw.Net, πρόκειται για άσκηση με πραγματικά πυρά.


Η περιοχή που δεσμεύτηκε φαίνεται στον διαδραστικό χάρτη του ArmyNow.NetΤην άσκηση παρακολουθούσαν ελληνικά πλοία και μετέδιδαν εικόνα στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, από όπου λάμβαναν πληροφορίες οι ανώτατοι αξιωματικοί και η στρατιωτική ηγεσία, προκειμένου να αξιολογήσουν την νέα τουρκική πρόκληση.
πηγη

ΓΕΕΘΑ: Με εντολή Καμμένου στάλθηκε η Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στο Φαρμακονήσι.

Σε συνεχή ετοιμότητα ήταν οι Ένοπλες Δυνάμεις αναφορικά με την εκτίμηση πρόκλησης επεισοδίου στο Φαρμακονήσι. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, με εντολή του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, είχε σταλεί στην περιοχή η Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ (Ρ 267), με εντολές να επιτηρεί συνεχώς για ύποπτη δραστηριότητα την ευρύτερη περιοχή.

Προηγουμένως η Άγκυρα είχε εκδώσει οδηγία σύμφωνα με την οποία  δέσμευε περιοχή για βολές. Ειδικότερα σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρονται τα εξής

«Τις βραδινές ώρες 16 Φεβρουαρίου 2017, τουρκικές αρχές εξέδωσαν τη NAVTEXΤ 221/17, η οποία προέβλεπε άσκηση πυρών σε περιοχή ανατολικά ν. Φαρμακονησίου, προγραμματισμένη να εκτελεσθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2017 από τις 07:00Β έως τις 09:00Β.

Μετά εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ανελήφθησαν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Άμεσα εκδόθηκε η NAVTEX 87/17 από την Ελληνική Υδρογραφική Υπηρεσία, η οποία καθιστούσε την ως άνω τουρκική NAVTEX άκυρη λόγω αναρμοδιότητας εκδόσεως αλλά και διότι επικάλυπτε ελληνική επικράτεια. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν άμεση και συνεχή ετοιμότητα παρακολούθησης με αποστολή της Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ(Ρ 267)  στην περιοχή.

Από ώρας 0740Β έως 0755Β 17 Φεβρουαρίου 2017, περιπολικό σκάφος του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, πλέοντας ανατολικά ν. Φαρμακονησίου και εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ), εκτέλεσε πυρά με πυροβόλα μικρού διαμετρήματος, με διεύθυνση βολής ανατολικά. 

Το εν λόγω περιπολικό καθ’όλη την διάρκεια της κίνησής του, παρακολουθούνταν από την Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, η οποία εξέπεμπε κείμενα απομάκρυνσής του από τα ΕΧΥ καθώς και διακοπής των δραστηριοτήτων πυρών.

Ακολούθως το τουρκικό πολεμικό πλοίο κινήθηκε βόρεια, απομακρυνόμενο της περιοχής».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.