Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ… Ο Κυριάκος είπε «ΟΧΙ» στο «Τάμα του Έθνους» – Τι έγινε με την ερώτηση των βουλευτών

ΣΧΟΛΙΟ : Σε αντίθεση, το Τζαμί στο Βοτανικό λέγεται ότι θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο.188 χρόνια και ένα τάμα δεν μπορούμε να το εκπληρώσουμε....mitsot-735x459
Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την ερώτηση βουλευτών για το… «τάμα του Έθνους», η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να αποσύρει την ερώτηση που κατατέθηκε προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργού Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου και Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Βέβαια, το κείμενο της ερώτησης δεν υπέγραφαν μόνο βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας υπέγραφαν οι: Γ. Κασαπίδης, Γ. Γιακουμάτος, Γ. Μαρτίνου, Κ. Παπακώστα, Κ. Σκρέκας, Θ. Δαβάκης, Σ. Αναστασιάδης, Χ. Μπουκώρος, Γ. Βαγιωνάς, Σ. Γιαννάκης, Θ. Καράογλου, Β. Μπασιάκος, Ε. Ράπτη.
Η ερώτηση είχε επίσης τις υπογραφές του Ν. Νικολόπουλου (ανεξάρτητος, επικεφαλής Χριστιανοδημοκρατών), Κ. Βλάση, Δ. Κυριαζίδη, Κ. Κατσαφάδου, Δ. Καμμένου (ΑΝΕΛ). Σύμφωνα με την ερώτηση, το «τάμα του Έθνους» είναι η υπόσχεση που είχε δώσει το 1829 η Εθνοσυνέλευση του Άργους σχετικά με την ανέγερση ναού του «Σωτήρος Χριστού» στην Αθήνα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στο Θεό για την βοήθειά του στην επιτυχία της Επανάστασης.
Οι βουλευτές ρωτούν μάλιστα αν η κυβέρνηση προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα παραχώρησης αντίστοιχης με τις ανάγκες του έργου έκτασης σε κατάλληλη περιοχή, σύμφωνα με το αίτημα των πολιτών και του φορέα που εγκρίνουν το θέμα και αναρωτιούνται αν και κατά πόσο υπάρχει άλλος προγραμματισμός και συγκεκριμένο σχέδιο για την υλοποίηση του έργου.
Μεταξύ άλλων, στο κείμενο αναφέρεται πως «η εκπλήρωση του Τάματος του Έθνους και των Ηρώων του Έθνους για την ανέγερση μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού συνεχίζει να αποτελεί ηθική και συμβατική υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας.

Αρωγός είναι και η Εκκλησία της Ελλάδας ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών κ. Αναγνωστόπουλο το κόστος του έργου θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από δωρεές επώνυμων και ανώνυμων Ελλήνων και φιλελλήνων πολιτών, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει αποδεδειγμένα την επιθυμία αυτή.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.