Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Ψηφίστηκε το άρθρο για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας.


Ψηφίστηκε το άρθρο για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Πέρασε κατά πλειοψηφία τελικά το άρθρο 29 του νομοσχεδίου «Τροποποιήσεις του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας» αναφορικά με τη διαδικασία κτήσης ελληνικής ιθαγένειας από ανήλικο αλλοδαπό, λόγω φοίτησης σε σχολείο που ακολουθεί το υποχρεωτικό ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και διδασκαλίας, σύμφωνα με τις λοιπές οριζόμενες προϋποθέσεις.
Στην ψηφοφορία του συγκεκριμένου άρθρου ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ ψήφισαν «υπέρ».
«Κατά» δήλωσε η Χρυσή Αυγή. «Παρών» δήλωσαν η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων. Στην ψηφοφορία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκπροσωπήθηκαν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Θανάση Παπαχριστόπουλο, ενώ απουσίασε ο εισηγητής τους Κωνσταντίνος Κατσίκης.
Το άρθρο δίχασε τους ΑΝΕΛ, καθώς ο Κωσταντίνος Κατσίκης είχε δηλώσει νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής ότι το καταψηφίζει. Υπενθυμίζεται ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και χρειάσθηκε να το υπερψηφίσει το Ποτάμι (καθώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν επιφυλαχθεί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.