Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ 150 ΚΙΛΩΝ ΣΤΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ.

Από Τετάρτη επίσημη ενημέρωση για το σχέδιο απενεργοποίησης και απομάκρυνσης του βλήματος - Πρώτη φορά πραγματοποιείται εκκένωση σε τέτοιο βαθμό.Πρωτοφανής αναστάτωση στο Κορδελιό: 150 κιλά εκρηκτικά περιέχει η βόμβα!

Το περιφερειακό συμβούλιο για τη διαδικασία απενεργοποίησης και απομάκρυνσης του βλήματος που βρέθηκε στη Διαλογή του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου ενημέρωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου επισημαίνοντας ότι η επιχείρηση εκκένωσης θα γίνει, όπως είχε ενημερώσει η Voria.gr, την ερχόμενη Κυριακή, αφού αύριο προηγηθεί σύσκεψη με τους τρεις Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Την Τετάρτη θα δοθεί πλήρης ενημέρωση για το σχεδιασμό της επιχείρησης, που θα γίνει κατόπιν των οδηγιών του Στρατού και της Αστυνομίας και σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η κ. Πατουλίδου είπε ότι πρόκειται για κρίσιμη εβδομάδα και επισήμανε ότι δε χρειάζεται πανικός, καθώς η απενεργοποίηση και η απομάκρυνση του βλήματος θα γίνει με τον πιο υπεύθυνο τρόπο και η όλη προετοιμασία θα ανακοινωθεί ευρέως.

Πάντως, υπάρχει όπως είπε η κ. Πατουλίδου μεγάλη κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων, καθώς θα απαιτηθεί η εκκένωση μιας πολύ μεγάλης περιοχής, στην οποία κατοικούν περίπου 60.000 άτομα και η οποία σε τέτοιο βαθμό γίνεται για πρώτη φορά. Επίσης, τόνισε πως τα εκρηκτικά που περιέχει το βλήμα είναι 150 κιλά...
,

Πηγή: http://www.voria.gr/article/thessaloniki-ekriktika-150-kilon-sti-vomva-sto-kordelio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.