Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Συνερχεται στις 10 το Εθνικό Συμβούλιο./ Εθνικό, με άρωμα… μπαρούτι.


Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου.

Ένα μήνα μετά τις συνομιλίες της Γενεύης τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου συνέρχονται σήμερα για να εξετάσουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Το κλίμα της αντιπαράθεσης που δημιουργήθηκε για τους χειρισμούς του προέδρου της δημοκρατίας αναμένεται να συντηρηθεί και στη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, με το προεδρικό να έχει διαμηνύσει στα κόμματα που διαφωνούν να καταθέσουν προτάσεις για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί.
Η συνεδρία του Εθνικού αρχίζει στις δέκα το πρωί.
http://dialogos.com.cy/blog/sinerchete-stis-10-to-ethniko-simvoulio/

Εθνικό, με άρωμα… μπαρούτι.

cyprus_ethniko_symvoulio1

Εθνικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό – Μυρίζει… μπαρούτι μετά τους διαξιφισμούς που ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο –  Ακονίζει… μαχαίρια ο ενδιάμεσοςΣυζήτηση σε βάθος και προτάσεις για τη στρατηγική της ε/κ πλευράς
Σε τεταμένο κλίμα αναμένεται να διεξαχθεί η σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, για ενημέρωση και συζήτηση επί των εξελίξεων στο Κυπριακό. Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 10:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τα μέλη του Σώματος για όλα όσα έγιναν μετά την πρώτη Σύνοδο της Διάσκεψης στη Γενεύη και θα ακούσει τις εισηγήσεις τους για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η ε/κ πλευρά στο εξής.
Σε ένα και μόνο πράγμα αναμένεται να συμφωνήσουν όλοι οι συμμετέχοντες: στα περί τουρκικής αδιαλλαξίας. Κατά τα άλλα, αναμένεται να είναι μια συνεδρίαση που θα κυλίσει σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.
Τα κόμματα έδειξαν μέσα στο Σαββατοκύριακο τις προθέσεις τους. Το χορό άνοιξε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά Αναστασιάδη μιλώντας το Σάββατο ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Μεταξύ άλλων, τον κατηγόρησε για αποτυχημένη στρατηγική, η οποία -θεωρεί ότι- μπορεί να αλλάξει μόνον με αλλαγή της παρούσας διακυβέρνησης.
Άμεση και έντονη υπήρξε η αντίδραση του Προεδρικού και της Πινδάρου. Με μια φωνή κατηγόρησαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο για προεκλογικές σκοπιμότητες και αστήρικτη κριτική.
Στο παιχνίδι μπήκε χθες και το ΑΚΕΛ, το οποίο είχε από την Παρασκευή σηκώσει… μανίκια, καταδικάζοντας την έγκριση της τροπολογίας του ΕΛΑΜ από την Ολομέλεια της Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα. Το κόμμα της αριστεράς -και βασικός συνοδοιπόρος του Αναστασιάδη στο Κυπριακό- εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας ΔΗΚΟ, ΔΗΣΥ και Κυβέρνηση ότι έχουν στρέψει τα βλέμματα στις επερχόμενες προεδρικές, αντί να τα έχουν στραμμένα στις επόμενες γενιές.
Πάντως, εκτός από το ΔΗΚΟ, στον… τοίχο ετοιμάζονται να στήσουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιαμέσου χώρου. Αναμένεται να του ασκήσουν κριτική για βεβιασμένες αποφάσεις, υποχωρήσεις και ελλειπή ενημέρωση τους πριν από τα γεγονότα, την οποία ο Πρόεδρος ετοιμάζεται να αντικρούσει.
http://cyprustimes.com/2017/02/13/ethniko-aroma-barouti/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.