Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Ένταση στα Ίμια σύμφωνα με Τουρκικά ΜΜΕ (SABAH).

645x400-1483370813546Για ένταση στα νησιά Ίμια κάνουν λόγο τα Τουρκικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα η Τουρκική Ιστοσελίδα SABAH  που είναι γνωστό ότι εκπροσωπεί τις Τουρκικές Κυβερνητικές  θέσεις και του Στρατού !
Τι αναφέρει η Τουρκική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση!

Η ένταση μεταξύ τουρκικών και ελληνικών μονάδων ακτοφυλακής κλιμακώθηκε με το νέο έτος πάνω από τα νησάκια Καρντάκ, επίσης γνωστά και ως Ίμια, στο Αιγαίο όταν στολίσκος από 10 ελληνικά αλιευτικά σκάφη παραβίασαν τουρκικά χωρικά ύδατα, τη Δευτέρα 2/1/2017, στις 09 π.μ. (6.00 π.μ. GMT).
Τουρκικά σκάφη της Ακτοφυλακής  έπλευσαν απο τις Τουρκικές Ακτές προς τα ελληνικά ψαροκάικα και τους απέτρεψαν από το αγκυροβολήσουν στα νησάκια «Καρντάκ», που βρίσκονται  3,5 μίλια από τις τουρκικές ακτές  ,αναγκάζοντάς τους να επιστρέψουν στα Ελληνικά  χωρικά ύδατα. Αργότερα όμως , ελληνικά σκάφη της ακτοφυλακής πλησίασε τα νησάκια.sabah
Και τα δύο τουρκικά και ελληνικά σκάφη της  ακτοφυλακής φέρεται να διατηρούν τις θέσεις τους καθώς η τεταμένη αναμονή συνεχίζεται.
Τρία  Έλληνικά  σκάφη της ακτοφυλακής, συνοδεύουν  αλιευτικά σκάφη από τα ελληνικά νησιά Κάλυμνος και Λέρος,  που πλέουν γύρω από τα νησιά  «Καρντάκ»  πολλές φορές από την αρχή  μέχρι και στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016
Τα νησάκια Καρντάκ είναι ένα ζευγάρι των δύο μικρές ακατοίκητες νησίδες του Αιγαίου, που βρίσκεται ανάμεσα στο ελληνικό νησί της αλυσίδας των Δωδεκανήσων και στη νοτιοδυτική ακτή της ηπειρωτικής Τουρκίας.

Οι νησίδες  αυτές προκάλεσα  στρατιωτική κρίση μεταξύ Τουρκίας και της Ελλάδας όταν  στις 25, Δεκεμβρίου 1995  όταν  ένα τουρκικό πλοίο ναυάγησε στις νησίδες των Καρντάκ και αρνήθηκε να ρυμουλκηθεί απο Ελληνικά Σκάφη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.