Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Ανάλυση: γιατί οι S-300 και S-400 δεν έπληξαν τα ισραηλινά αεροσκάφη που έπληξαν το αεροδρόμιο al Mazzeh στη Δαμασκό.

gr4gfaergfer.PNGΤο Iσραήλ επιτέθηκε στην στρατιωτική αεροπορική βάση του al mazzeh στη Δαμασκό από την δική του επικράτεια.
Πολλοί αναρωτιούνται γιατί η Ρωσία κι η Συρία δεν απάντησαν στην ισραηλινή επίθεση καθώς η Ρωσία ανέπτυξε πυραυλικά συστήματα  S-300 και S-400 επί συριακού εδάφους.
5rge5rgrest
Με βάση την πραγματικότητα να κοιτάξουμε τον χάρτη το Ισραήλ επιτέθηκε όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν στη Συρία με την αεροπορία του και από την δική του επικράτεια.Η Δαμασκός δεν απέχει πάνω από   50 km από τα σύνορά του και από τα κατεχόμενα εδώ και χρόνια υψώματα του  Golan.
Η πολεμική ισραηλινή αεροπορία έχει μεγάλη εμπειρία ν΄αποφεύγει τα ραντάρ πετώντας τα αεροσκάφη της σε χαμηλό ύψος και εκτοξεύοντας πυραύλους με τέτοιο τρόπο που είναι σχεδόν ανεντόπιστοι οριζοντίως και έπειτα τ΄αεροπλάνα της να επιστρέφουν στη βάση τους χωρίς να πάρουν υψηλά ρίσκα.
Έτσι τ΄αντιαεροπορικά συστήματα είναι ανίκαναν να εμποδίσουν την επίθεση επί αυτού του μικρού μετώπου και πολύ περισσότερο που οι  S-300 ή S-400 είναι συστήματα που πλήττουν αεροσκάφη και πυραύλους σε ορισμένο ύψος  (κυρίως σε υψηλό ) ενώ ένα μέρος τους αναπτύχθηκε στην Λαττάκεια και στην Ταρτούς περίπου στα  200 km από τη Δαμασκό.topeteglz 12.1.17
dimpenews.com

TO ΙΣΡΑΗΛ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ Mazzé ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ   

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3ygg
Mια σειρά από εκρήξεις σημειώθηκαν στη συριακή στρατιωτική αεροπορική βάση του  Mazzé, στο δυτικό προάστιο της Δαμασκού μέσα στη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ανακοίνωσε η συριακή κρατική τηλεόραση που κάνει λόγο για βομβαρδισμούς. Αυτές οι εκρήξεις ομοίως ανακοινώθηκαν από το πρακτορείο Sana, που διευκρίνισε ότι πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο. Ο ανταποκριτής του AFP άκουσε τις εκρήξεις και υπογράμμισε ότι μια μεγάλη φωτιά ήταν ορατή στο εσωτερικό της στρατιωτικής βάσης και ότι ο καπνός ήταν ορατόςαπό την πρωτεύουσα. Πολλές συριακές πηγές μιλούν ήδη για ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Συρία από την αρχή της διαμάχης και ιδίως σε αυτή τη βάση του Mazzé. Ο ισραηλινός στρατός σ΄επικοινωνία του με το AFP για τις τελευταίες εκρήξεις αρνήθηκε κάθε σχολιασμό. Το στρατιωτικό αεροδρόμιο του  Mazzé, βρίσκεται στα  8 km ΝΔ της Δαμασκού και είναι η έδρα των υπηρεσιών πληροφοριών της αεροπορίας  όπυ διαθέτει και μια μεγάλη φυλακή.  (Belga).rtbf 13.2.17%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b3%ce%b3%ce%b8
Σύμφωνα με το REUTERS ο συριακός στρατός καταηγόρησε το Ισραήλ ότι εξαπέλυσε ρουκέτες στο αεροδρόμιο και προειδοποίησε το  Tel-Aviv για επιπτώσεις για  αυτή την  « κατάφωρη» επίθεση.
dimpenews.com
https://dimpenews.com/2017/01/13/binteo-to-%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%b7%ce%bb-%ce%b2%ce%bf%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%b9%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%b1%ce%b5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.