Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Η Moody's θα πληρώσει 864 εκατ. δολάρια για τις... παλιές αμαρτίες της.


 ΓΙΑ ΤΑ SUBPRIMESΗ Moody's θα πληρώσει 864 εκατ. δολάρια για τις... παλιές αμαρτίες της
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's θα πληρώσει 864 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει τις διώξεις για τον ρόλο του στην εσφαλμένη εκτίμηση τίτλων ακινήτων, που συνέβαλε στο ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Μια συμφωνία υπογράφηκε ανάμεσα στις Moody's Investors services, Moody's Analytics και τον μητρικό οίκο Moody's Corporation από τη μια πλευρά και 21 Πολιτείες καθώς και το υπουργείο Δικαιοσύνης από την άλλη.
Οι Πολιτείες και το υπουργείο κατηγορούσαν τον οίκο χρηματοικονομικής αξιολόγησης ότι υπερεκτίμησε την αξιολόγηση των τίτλων που ήταν βασισμένοι στα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου («subprimes») τα οποία βρέθηκαν στο κέντρο της χειρότερης χρηματοπιστωτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει μετά το μεγάλο κραχ του 1929.
Ο ανταγωνιστικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's είχε αποδεχθεί το 2015 να πληρώσει πρόστιμο 1,37 δισεκ. δολαρίων επειδή παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με την ποιότητα αυτών των ενυπόθηκων «subprime» δανείων.
Έπειτα από έρευνα που διήρκεσε πολλά χρόνια, η συμφωνία που υπογράφηκε με τον Moody's «περιλαμβάνει όχι μόνο ένα σημαντικό πρόστιμο και την παραδοχή των γεγονότων, αλλά επίσης τη δέσμευση από τον Moody's να συμμορφωθεί προς νέα μέτρα για να εξασφαλίσει στο εξής την ακεραιότητα των χρηματοοικονομικών αξιολογήσεών του», αναφέρει στην ανακοίνωση ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπέιρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.