Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Αναζητώντας φόρμουλα μέσω Mont Pèlerin

genevi-treis

Παίρνουν εντολές και αναχωρούν οι τεχνοκράτες – Στόχος η εξεύρεση κοινής γραμμής στο θέμα της Ασφάλειας – Σε ανοικτή επικοινωνία με ΕΕ Λευκωσία και Αθήνα
Παίρνουν εντολές και αναχωρούν για το Μοντ Πελεράν οι τεχνοκράτες οι οποίοι θα επιχειρήσουν να βρουν κοινά σημεία στο θέμα της Ασφάλειας.

Την Ε/κ πλευρά θα αποτελούν ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Τουμάζος Τσελεπής, ο αντισυνταγματάρχης Νεόφυτος Παχουλίδης (υπηρετεί στις Βρυξέλλες), ο πανεπιστημιακός Άρης Κωνσταντινίδης, ο διπλωμάτης Παντελής Παντελίδης, που υπηρετεί στο Προεδρικό, και δύο διπλωμάτες που στελεχώνουν το γραφείο του διαπραγματευτή.
Στόχος της ομάδας εργασίας είναι η καταγραφή των αναπάντητων ερωτημάτων που άπτονται του κεφαλαίου της ασφάλειας και της πτυχής των εγγυήσεων. Συγκεκριμένα, οι τεχνοκράτες θα επιχειρήσουν να συγκεντρώσουν τις θέσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών σε ένα έγγραφο. Όταν ολοκληρωθεί το έργο τους, το έγγραφο αυτό θα παραπεμφθεί για επί της ουσίας πολιτική διαπραγμάτευση.
Επταμελής η αντιπροσωπεία της Ελλάδας
Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρης Παρασκευόπουλος.
Μέλη της αντιπροσωπείας θα είναι οι ακόλουθοι:
Χρήστος Ροζάκης, Καθηγητής, Πέτρος Λιάκουμας, Καθηγητής, Τασία Αθανασίου, Πρέσβης, Διευθύντρια Διπλωματικού Γραφείου Υπουργού Εξωτερικών, Χρήστος Αβραάμ, εμπειρογνώμονας, Πρέσβης, Σύμβουλος Α’, Βαγγέλης Καλπαδάκης, Γραμματέας Α’, Διπλωματικό Γραφείο Πρωθυπουργού,  Ευθύμιος Παπασταυρίδης, εμπειρογνώμονας.
Σε ανοικτή επικοινωνία με ΕΕ Λευκωσία και Αθήνα
Τηλεφωνικές επικοινωνίας ε αντικείμενο τα επόμενα βήματα είχαν χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Την ίδια ώρα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, και τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στην εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
http://cyprustimes.com/2017/01/17/anazitontas-formoula-gia-tin-asfalia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.