Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Ετοιμοπόλεμοι οι Νοτιοχωρούσοι, κατέβηκαν στην Περιφέρεια για το Hot spot στο Καμπί.

Αποφασισμένοι να προασπίσουν με κάθε τρόπο τα συμφέροντά τους στην περιοχή εμφανίστηκαν κάτοικοι και φορείς από τα χωριά της Βέσσας και του Αγίου Γεωργίου Συκούση στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Στ. Κάρμαντζη το πρωί της Τετάρτης.

Έχοντας στο πλευρό τους τον πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Γ. Τούμπο αλλά και στελέχη από τον Δήμο Χίου όπως τον αντιδήμαρχο Α. Βεργίτση και τον Γ. Ζώα διατράνωσαν την αντίθεσή τους με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς απειλώντας με κινητοποιήσεις και εξέγερση σε περίπτωση που το Υπ. Εθνικής Άμυνας υλοποιήσει το σενάριο δημιουργίας νέου hotspot στην περιοχή Καμπί του Αγίου Γεωργίου Συκούση.
Μεταφέροντας τις πληροφορίες του, ο πρόεδρος της Ε.Μ.Χ. επεσήμανε ότι έχει ζητηθεί ήδη από τη ΔΕΗ  η αύξηση της ισχύος του ρεύματος στο στρατόπεδο Καγιαβά κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο προδίδει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
Επιπλέον οι Μαστιχοπαραγωγοί τόνισαν ότι στην ευρύτερη περιοχή καλλιεργούνται χιλιάδες σχίνοι που αποδίδουν σε ετήσια βάση 15 τόνους μαστίχας.
«Καμία περίπτωση δημιουργίας Hotspot»
Παίρνοντας τον λόγο ο αντιδήμαρχος της νότιας Χίου Ανδρέας Βεργίτσης σημείωσε προς τους κατοίκους ότι ο Δήμαρχος δεν έχει καμία απολύτως ενημέρωση για δημιουργία hotspot την περιοχή Καμπί ενώ δήλωσε αντίθετος με οποιοδήποτε σενάριο νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταστών.
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του Στ. Κάρμαντζη ο οποίος κάλεσε αιρετούς και φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους κατοίκους της Χίου ενώ επανέλαβε τη θέση του για δημιουργία δομής στο 18.
Με υπόμνημα στον Κουρουμπλή
Μία πρώτη γεύση της δυναμικής που θα αναπτυχθεί στα νοτιόχωρα εάν τελικά δημιουργηθεί νέα δομή στο Καμπί, θα δώσουν τόσο οι Μαστιχοπαραγωγοί όσο και οι κάτοικοι της Νότιας Χίου συντάσσοντας και παραδίδοντας υπόμνημα τον Υπ. Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή κατά την επίσκεψή του στο νησί μας το πρωί του Σαββάτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.