Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Επί ποδός οι αγρότες- Eνωτικές κινητοποιήσεις στην Κ.Μακεδονία./ Παγκρήτια συναντηση των Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης στο Τυμπάκι.


Επί ποδός οι αγρότες- Eνωτικές κινητοποιήσεις στην Κ.Μακεδονία
Σε εξέλιξη βρίσκονται διαβουλεύσεις των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε στο τέλος του μήνα να βγουν δυναμικά στους δρόμους σε ενωτικό κλίμα.

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί καθοριστική ευρεία συνάντηση, στην οποία όλοι οι συμμετέχοντες θα συνδιαμορφώσουν το πλαίσιο των αιτημάτων, που θα αποτελέσει και τη βάση των κινητοποιήσεών τους.
Σε χθεσινή τους συνάντηση οι εμπνευστές της ιδέας να διαδηλώσουν φέτος οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας με μια φωνή, όρισαν μια ολιγομελή συντονιστική επιτροπή.
«Στόχος είναι ο σχεδιασμός και η οργάνωση δυνατών μπλόκων», δήλωσε στο ΑΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Μεσσαλάς.
Στη συνάντηση που έγινε χθες στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις περιοχές: Μάλγαρα, Γιαννιτσά, Αλεξάνδρεια, Χαλκιδική, Δερβένι, πράσινα φανάρια-ανατολική Θεσσαλονίκη-, Εύζωνοι και Αιγίνιο. Στο σχεδιασμό είναι να συμπεριληφθούν στην προσπάθεια ένωσης της Κεντρικής Μακεδονίας και οι περιοχές των Σερρών, όπου παραδοσιακά στήνεται ένα από τα πιο δυναμικά μπλόκα στη χώρα, αυτό του Προμαχώνα, αλλά και τα Κερδύλλια.
Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων στην Πέλλα, Τάσος Κυραλίδης είπε ότι βλέπει κατ' αρχήν θετικά την προσπάθεια που γίνεται σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο «μένει να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες. Ακόμη δεν μας έχουν καλέσει να συζητήσουμε και τέτοιες κρίσιμες αποφάσεις δεν λαμβάνονται στο πόδι και με βάση πληροφορίες που διαρρέουν». Εξέφρασε πάντως την ευχή, αλλά και την ελπίδα φέτος οι αγροτικές κινητοποιήσειςνα έχουν άρωμα ενότητας, προκειμένου να έχουν αποτέλεσμα.
Πάντως τις τελευταίες εβδομάδες επικρατεί αναβρασμός στους κόλπους των αγροτών σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με ορισμένους να προτείνουν την ένταξη του συνόλου τους στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, ενώ άλλοι ψηφίζουν τις προσπάθειες που γίνονται στα Τέμπη. 
http://www.seleo.gr/voreia-ellada/230921-epi-podos-oi-agrotes-enotikes-kinitopoiiseis-stin-k-makedonia
 

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Φαιστού:
Καλούμε όλους τους ΑΓΡΟΤΕΣ της ΜΕΣΣΑΡΑΣ, την Τετάρτη 18/01/2017 στις 1 το μεσημέρι, στο χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων των νηπιαγωγείων Τυμπακίου, στην ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ που θα πραγματοποιηθεί από τους ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.
Θέματα προς συζήτηση

1) Οργάνωση όλων των Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης σε Παγκρητια Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.
2) Η οργάνωση των κινητοποιήσεων των αγροτών μετά από την άρνηση της κυβέρνησης ως προς την επίλυση των προβλημάτων μας.
Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη!
http://www.e-mesara.gr/index.php/2015-02-25-08-29-43/28501-mmamaiaiiajajjaa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.