Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Προβληματισμός στον ΟΗΕ για το μέλλον της διαδικασίας στο Κυπριακό.


Προβληματισμός για το μέλλον της διαδικασίας στο Κυπριακό επικρατεί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος ενισχύθηκε μετά και την δήλωση του Ταγίπ Ερτογάν ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα παραμείνουν στη Κύπρο.

Διπλωματικοί κύκλοι στην έδρα του διεθνούς οργανισμού εκτιμούν ότι τέτοιους είδους δηλώσεις έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις προσπάθειες επίλυσης την ώρα που στόχος είναι να μην χαθεί η δυναμική.
Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι ο νέος ΓΓ του ΟΗΕ έδειξε από την αρχή ότι δεν θα υιοθετήσει την λογική των χρονοδιαγραμμάτων και θα προχωρήσει με προσεκτικά βήματα επισημαίνοντας ότι από πλευράς οργανισμού θα γίνει προσπάθεια να αποφευχθεί επισημοποίηση ενός πιθανού αδιέξοδου και θα αναζητηθεί φόρμουλα ώστε να δοθεί συνέχεια με παράλληλες διαδικασίες σε Λευκωσία και Γενεύη.
Για τις εξελίξεις ο κ. Ειντε αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας σε κλειστή συνεδρία στις 23 Ιανουαρίου ενώ την ίδια ώρα τονίζεται ότι εξαιρετική σημασίας είναι και η στάση της νέας ηγεσίας των Η.Π.Α που αναλαμβάνει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.
http://dialogos.com.cy/blog/provlimatismos-ston-oie-gia-to-mellon-tis-diadikasias-sto-kipriako/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.