Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Ραγδαίες Πολιτικές Εξελίξεις! Αποφασισμένοι να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ… Δεν ΨΗΦΙΖΟΥΝ νέα Μέτρα.


%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%83Ραγδαίες Πολιτικές Εξελίξεις! Έτοιμοι να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ
Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τον τελευταίο μήνα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν ενεργά στο «Εργαστήρι Ιδεών», οι οποίοι μέχρι στιγμής αριθμούν τους 35 και καλύπτουν όλη τη χώρα. Και απέναντί τους είναι οι «53» του Τσακαλώτου, που πλέον δεν ξεπερνούν τους 10, η «Πλατφόρμα 2003» του Παπαδημούλη και βέβαια οι «κυβερνητικοί» του Μαξίμου.

Το «Εργαστήρι Ιδεών» βουλευτές που μετέχουν το αποκαλούν και «Ενωτικό». Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αρχηγός, όλοι είναι ισότιμοι και απλώς κάποιοι έχουν αναλάβει τα οργανωτικά.
Συνήθως μαζεύονται κάθε δεύτερη Τρίτη βράδυ στην αίθουσα 227 της Βουλής αλλά και στο καφέ «Έναστρον», στην οδό Σόλωνος. Και εκεί συζητούν τα καυτά θέματα που βάζουν οι δανειστές και τα μέτρα που ζητούν να πάρει η κυβέρνηση. Τις θέσεις τους τις μεταφέρουν στη συνέχεια στο Μαξίμου και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν υπάρξει κάποιες αλλαγές.
Τώρα, απέναντι σε αυτά που απαιτούν τα «αφεντικά» η θέση των 35 βουλευτών είναι: Ναι στη συμφωνία, με περιγραφή των κατηγοριών (φορολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά κ.λπ.) στις οποίες θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» αν δεν πιαστεί το πλεόνασμα που προβλέπει η συμφωνία για το 2018. Με κόκκινες γραμμές:
1) να μη μειωθεί το αφορολόγητο που ισχύει σήμερα
2) να μην περικοπεί η προσωπική διαφορά και
3) να μην αυξηθεί ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ από το 13% στο 14%.
Για τις θέσεις τους αυτές έχει ενημερωθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και φυσικά το Μαξίμου.
Ξεκάθαρα έχουν διαμηνύσει ότι αυτά που ζητούν Ευρωπαίοι και ΔΝΤ δεν τα ψηφίζουν. «Ως εδώ», λένε και είναι αποφασισμένοι να παραιτηθούν από βουλευτές και να πάνε στα σπίτια τους για να μην κατηγορηθούν ότι έριξαν την «κυβέρνηση της Αριστεράς», κάτι που εξυπηρετεί τη ΝΔ.
https://hellasforce.com/2017/01/30/%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b4%ce%b1%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%86%ce%b1%cf%83/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.