Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Ξενοδόχοι της Ρόδου ζητούν να διαγραφούν από την Ένωσή τους!Καταγγέλλει την Ένωση Ξενοδόχων το σωματείο των ξεν/λων.

Τη διαγραφή τους από την ΕΞΡ ζητούν πολλοί ξενοδόχοι της Ρόδου ώστε να πληρώνουν με τον κατώτατο μισθό ανεξάρτητα αν τελικά υπογραφεί νέα σύμβαση εργασίας ή όχι, καταγγέλλουν σωματεία εργαζομένων σε ξενοδοχεία του νησιού μας.
Ξενοδόχοι της Ρόδου ζητούν να διαγραφούν από την Ένωσή τους!

Ειδικότερα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χτες εκπρόσωποι από τα σωματεία εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Amilia Mare & Paradise Village», «Sheraton» και «Mira Mare» έκαναν γνωστό ότι στις 31 Δεκεμβρίου έληξε η τοπική σύμβαση εργασίας και ότι έγιναν ανεπίσημα δύο επαφές του προέδρου του σωματείου με τον πρόεδρο των ξενοδόχων, κατά τις οποίες φάνηκε ότι οι ξενοδόχοι δε θέλουν να υπογράψουν νέα σύμβαση και ότι αποχωρούν από το σωματείο τους.
«Η πλειοψηφία του σωματείου έχει πεί ότι θέλει να προσδιορίσει μία επίσημη συνάντηση για να γίνει συζήτηση και να δει τι θέλει η εργοδοσία και αναλόγως θα πράξει. Η ουσία είναι ότι αν βγουν άκαρπες οι προσπάθειες του σωματείου θα προσφύγουν στον ΟΜΕΔ δηλαδή θα πάμε σε διαιτησία. Και η διαιτησία θα βγάλει μία απόφαση ανάλογα με το τι αντέχει η ελληνική οικονομία» δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων «Mira Mare» και μέλος της διοίκησης της ομοσπονδίας επισιτισμού τουρισμού Μιχάλης Τσουρούτης.
Επίσης έγινε γνωστό ότι η κατάσταση στον ΟΑΕΔ δεν έχει εξομαλυνθεί καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν καταθέσει ακόμα χαρτιά και άλλοι δεν έχουν πάρει ακόμα απάντηση αν βγαίνουν στην ανεργία, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι των σωματείων. Μάλιστα τόνισαν ότι αυτό γίνεται σκόπιμα από την κυβέρνηση γιατί δεν υπάρχουν χρήματα.
Σύμφωνα με τους ίδιους η ενημέρωση που έχουν είναι ότι το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και σε άλλες περιοχές, ενώ δεν ισχύει ότι στον Αρχάγγελο δεν υπάρχει πρόβλημα. Σημειώνεται ότι όπως τόνισαν υπάρχουν ακόμα απλήρωτοι από το περσινό καλοκαίρι σύμφωνα με στοιχεία από την επιθεώρηση εργασίας. Τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο ανέρχονται σε περίπου 23.000 άτομα.
Αναφορά έγινε και στις κερδοφόρες επιχειρήσεις του κλάδου πολλές από τις οποίες εδώ και αρκετά χρόνια, δεν εφαρμόζουν τη Συλλογική Σύμβαση στα ξενοδοχεία τους και δεν αφορούν οι περιπτώσεις αυτές τη μαθητεία ή νέους κάτω των 25, αλλά το σύνολο του προσωπικού.
«Δεν είναι μόνο οι ονομαστικές μειώσεις μισθών ή οι ανεπίσημες. Τα χρόνια αυτά έχουν γίνει απολύσεις και αντικαταστάσεις παλιών εργαζομένων από νεότερους χωρίς δικαιώματα, μείωση του αριθμού τους ανά μονάδα και δραματική εντατικοποίηση της δουλειάς.
Τα ίδια τα στοιχεία του ΙΚΑ δείχνουν στασιμότητα στον αριθμό των απασχολούμενων στον κλάδο στην περιοχή, ενώ λειτουργούν μια σειρά νέες μεγάλες επιχειρήσεις» δήλωσε ο κ. Τσουρούτης ο οποίος αναφερόμενος στη στάση του σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων πρόσθεσε τα εξής: «είναι τεράστιες οι ευθύνες της ηγεσίας του κλαδικού Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων που με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο υπονομεύει την οργάνωση της πάλης για αυτό το θεμελιώδες για τους εργαζόμενους του κλάδου ζήτημα.
Περίμενε την παραμονή των Χριστουγέννων, μια εβδομάδα πριν λήξει η σύμβαση για να ορίσει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με αυτό το θέμα. Μέχρι σήμερα δεν έχει πει δημόσια μια λέξη, δεν κάλεσε σε μια συνέλευση, μια σύσκεψη. Με μια δήλωση ότι θα προσφύγει στον ΟΜΕΔ, τον ίδιο ΟΜΕΔ που με τη δική του βούλα μειώθηκαν 20 και 30% οι μισθοί στον επισιτισμό και τους ζαχαροπλάστες, θεωρεί ότι ξεμπέρδεψε».

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι από τα τρία επιχειρησιακά Σωματεία εργαζομένων σε ξενοδοχεία της Ρόδου που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη, δήλωσαν ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να υπογραφεί ΣΣΕ, μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς, καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε αυτό το δρόμο.
http://www.rodiaki.gr/article/356441/xenodoxoi-ths-rodoy-zhtoyn-na-diagrafoyn-apo-thn-enwsh-toys

Καταγγέλλει την Ένωση Ξενοδόχων το σωματείο των ξεν/λων.

Για την στάση της στο θέμα της τοπικής σύμβασης εργασίας

Καταγγέλλει την Ένωση Ξενοδόχων το σωματείο των ξεν/λων
Την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, επειδή αρνείται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την υπογραφή νέας τοπικής σύμβασης εργασίας.
Σε ανακοίνωση του σωματείου, αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:
“Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου οφείλει να ενημερώσει όλα του τα μέλη ότι, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις με εξώδικα και όχι μόνο προς την Ένωση Ξενοδόχων αλλά και τον Πρόεδρο της κ. Καμπουράκη Αντ. με σκοπό να βρεθεί λύση για την ανανέωσή της Τοπικής ΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου (η οποία έληξε 31/12/2016), ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, με διάφορα κόλπα που μόνο ο ίδιος γνωρίζει αρνείται να έρθει σε συνάντηση με το Σωματείο μας.
Αυτή η στάση αποδεικνύει περίτρανα ότι η Ένωση Ξενοδόχων δεν έχει καμία πρόθεση ούτε να συναντηθεί αλλά ούτε να έρθει σε συμφωνία με το Σωματείο μας για υπογραφή Τοπικής ΣΣΕ.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων γνωρίζει πολύ καλά ότι με τα τελευταία μνημόνια οι εργαζόμενοι έχουν γονατίσει μισθολογικά και δεν αντέχουν τα όποια παιχνίδια θέλει ο ίδιος να παίξει με την παρέα του. Ο κ. Καμπουράκης είναι γνωστός για τα Νεοδημοκρατικά του αισθήματα και ενώ θέλει να παίξει  παιχνιδάκια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία οι μόνοι που πλήττονται είναι οι εργαζόμενοι του νησιού μας.
Να είστε σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια, θα αντιδράσουν και μάλιστα δυναμικά. Αυτό το τελευταίο κομμάτι ψωμί που απέμεινε στο τραπέζι τους ώστε να ζήσουν αξιοπρεπώς θα το διεκδικήσουν με όλη την δύναμη της ψυχής τους

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!!
Για τη Διοίκηση
Ο πρόεδρος
Θανάσης Σταμούλης
Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Καντής”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.