Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Πάτρα:Μεγάλο το ενδιαφέρον για την υιοθεσία των εγκαταλειμένων παιδιών του...Καραμανδάνειου-Δυσεπίλυτος γρίφος το μέλλον τους.

Δυσεπίλυτος γρίφος αυτός της …τύχης των τεσσάρων παιδιών (των τριών κοριτσιών που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα κοντά στο Καρμανδάνειο της Πάτρας και του 5χρονου αδελφού τους που βρίσκεται στα Λεχαινά Ηλείας) .Πάτρα:Μεγάλο το ενδιαφέρον για την υιοθεσία των εγκαταλειμένων παιδιών του...Καραμανδάνειου-Δυσεπίλυτος γρίφος το μέλλον τους Η εισαγγελία δεν θέλει να χωρίσει τα αδελφάκια

Η Εισαγγελία της Πάτρας χειρίζεται με λεπτότητα την υπόθεση όσο τα παιδιά παραμένουν στο προστατευμένο περιβάλλον του Καραμανδανείου και προσπαθεί να βρεί την καλύτερη δυνατή  λυση στο μέτρο του νόμου για την «υιοθεσία» τους είτε από κάποιο ίδρυμα είτε από ανάδοχη οικογένεια.
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον από άτεκνα ζευγάρια κι από οικογένειες της Πάτρας που επιθυμούν την υιοθεσία των παιδιών. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες η Εισαγγελία δεν θέλει να χωρίσει τα αδέλφια. Οι περισσότεροι «ενδιαφερόμενοι» προσφέρονται να φροντίσουν ένα ή δυο παιδιά αλλά όχι περισσότερα μιας το κόστος της ανατροφής τεσσάρων παιδιών είναι μεγάλο.
Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα δύσκολη γιατί οι γονείς τους είναι παράνομα στη χώρα, τα παιδιά δεν έχουν δηλωθεί στο ληξιαρχείο, δεν έχουν αναγνωριστεί επισήμως από τον πατέρα (γι αυτό έχει ζητηθεί εξέταση DNA) και είναι παιδιά εκτός γάμου.

Παράλληλα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το θέμα της αναδοχής γιατί έχει αιτηθεί ο πατέρας την επιμέλειά τους. Αυτό βέβαια φαντάζει στη δεδομένη χρονική στιγμή ως ένα απίθανο ενδεχόμενο αλλά πρέπει να συνυπολογιστεί πέρα από τα τρια κοριτσάκια και το αγοράκι. Δεν μπορεί λένε από την Εισαγγελία ο πατέρας να θεωρηθεί ικανός για την επιμέλεια του αγοριού και όχι για τα κοριτσάκια. Συνεπώς οι αρχές θα περιμένουν τα αποτελέσματα του DNA για να επιβεβαιωθεί κατ’ αρχήν ότι είναι όλα αδέλφια μεταξύ τους και στη συνέχεια να επιλεγεί η καταλληλότερη λύση για όλα τα παιδιά, με δεδομένη την πρόθεση των αρχών να μην τα χωρίσουν σε καμία περίπτωση.
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/426029

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.