Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Στο… βάθος «νέα» Γενεύη.

mavrogiannis-nami

Πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας για την ασφάλεια – Σηκώνουν μανίκια οι τεχνοκράτες των έξι εμπλεκομένων μερών – Καθοριστικός κύκλος συναντήσεων στο Mont Pelerin.

Το έδαφος για τη συνέχιση της Διάσκεψης για την Κύπρο σε πολιτικό επίπεδο, προετοιμάζουν τα μέλη της ομάδας των εμπειρογνωμώνων για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις. Τεχνοκράτες από τις ε/κ και τ/κ πλευρά, τις Ελλάδα-Τουρκία-Βρετανία και την ΕΕ εγκαινιάζουν σήμερα έναν καθοριστικό κύκλο συναντήσεων στο Mont Pelerin της Ελβετίας, στην παρουσία του Έσπεν Μπαρθ Έιντε.
Στη βάση των αποφάσεων της περασμένης Πέμπτης στη Γενεύη, οι τεχνοκράτες θα ετοιμάσουν ένα κοινό έγγραφο με τις θέσεις και τις προτάσεις των εμπλεκομένων μερών για το κεφάλαιο της ασφαλείας. Στόχος είναι το έγγραφο αυτό να είναι έτοιμο μέχρι την Παρασκευή, προκειμένου να διευθετηθεί η συνέχιση της Διάσκεψης στη Γενεύη σε πολιτικό επίπεδο. Συγκεκριμένα το εν λόγω έγγραφο θα αποτελέσει τη βάση για τη διαπραγμάτευση, η έναρξη της οποίας τοποθετείται χρονικά εντός των επόμενων εβδομάδων. Αν μέχρι την Παρασκευή ολοκληρωθεί η κατάρτιση του εγγράφου, τότε αναμένεται να γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις και ανακοινώσεις για τη νέα μετάβαση στη Γενεύη.
Η ε/κ πλευρά θα εκπροσωπηθεί στις συναντήσεις από τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη και η τ/κ από τον  διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί. Η Βρετανία θα εκπροσωπηθεί δια του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών, Τζόναθαν Άλεν, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο ΓΓ του ΥΠΕΞ, Δημήτριος Παρασκευόπουλος, εκ Τουρκίας θα παρευρεθεί ο ΥΦ.ΥΠ.ΕΞ, Αχμέτ Μουχτάρ Γκιούλ και εκ μέρους της Ε.Ε. ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ε.Ε. στην Γενεύη, Πέτερ Σόρενσεν.
http://cyprustimes.com/2017/01/18/sto-vathos-nea-genevi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.