Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Το πέρασμα του Σώρρα στην Ήπειρο… Ο «όρκος των πολεμιστών» στην Δωδώνη, οι ομιλίες, τα γραφεία!


soras d2
Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών Αρχών μπαίνει πλέον η δράση του Αρτέμη Σώρρα και της οργάνωσής του, που στα χρόνια της κρίσης κατάφερε να οργανώσει παραρτήματα σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Φυσικά, επί μακρόν η ελληνική πολιτεία και τα θεσμικά της όργανα, παρακολουθούσαν μάλλον με απάθεια, το «φαινόμενο Σώρρα» πιστεύοντας ίσως ότι πρόκειται για μία γραφική περίπτωση..
Όμως στα χρόνια αυτά, οργανώνονταν σε όλη τη χώρα, έκανε συγκεντρώσεις και... ορκωμοσίες πολεμιστών, προσέγγιζε ακόμη και δήμους υποσχόμενους παχυλές χρηματοδοτήσεις!!!
soras dod1
Ο άνθρωπος αυτός ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι έχει «αμύθητα ποσά» και τα διαθέτει για να ξεχρεωθεί το ελληνικό χρέος, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν αποδέχονται την προσφορά του γιατί «ελέγχονται από τους Εβραίους».
Η δράση του Αρτέμη Σώρρα είναι πλούσια και στην Ήπειρο. Συχνές επισκέψεις του ίδιου, διοργάνωση εκδηλώσεων για τους φορείς της αυτοδιοίκησης, προσπάθεια να πείσει δημάρχους για το μεγαλόπνοο σχέδιο του, ορκωμοσίες στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης...
soras d1
Το προηγούμενο καλοκαίρι πραγματοποιεί ανοιχτή εκδήλωση στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων...
soras g1
Λίγο καιρό μετά, άγνωστοι κάνουν γυαλιά καρφιά τα γραφεία της οργάνωσης που λειτουργούν στην πόλη. Γραφεία ανοίγει στην Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα, όπου έχουν κατατεθεί και πενήντα περίπου εξώδικα στην Εφορία, πιστεύοντας ότι θα απαλλαγούν από πάσης φύσεως χρέη!
soras g2
Η ομάδα του Αρτέμη Σιώρρα πραγματοποίησε συγκέντρωση (ενημέρωση) κα στην Άρτα... Κι ήταν πραγματικά εντυπωσιακή η συμμετοχή του κόσμου.
Το πιο εντυπωσιακό όμως ήταν ο τρόπος που επιχειρήθηκε να αποσπαστεί απόφαση του Δήμου Ζηρού για συνεργασία με το υποτιθέμενο ίδρυμα και τον Αρτέμη Σιώρρα....
Συνεργάτες του, υποσχέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο τεράστια ποσά τα οποία υπάρχουν «στα παγκόσμια ταμεία». Ποσά τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Δήμος ακόμη και για να απαλλάξει τους δημότες του από την καταβολή των τελών ύδρευσης κι αποχέτευσης!!!
Τα χρήματα θα μπορούσαν να φτάσουν εντός ενενήντα ημερών! Και φυσικά το ενδιαφέρον έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν οι «εκπρόσωποι» υποστήριξαν ότι ήδη ένας Δήμος της Ηπείρου έχει λάβει απόφαση για οικονομική συνεργασία που ανέρχεται στο 1,5 δις ευρώ. Όμως αρνήθηκαν πεισματικά να αποκαλύψουν για ποιο δήμο πρόκειται.
Οι υποστηρικτές του «Μεσσία» έκαναν πραγματικά ότι περνούσε από το χέρι τους και για να επιβάλλουν τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και για να ληφθεί απόφαση, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε....
Με τον ίδιο τρόπο επιχείρησαν να προσεγγίσουν κι άλλους δήμους.. Τα δις ή έστω τα εκατομμύρια δεν έφτασαν ποτέ!
Όπως ποτέ δεν αποσαφηνίστηκε με ποια άδεια ή έγκριση ο Αρτέμης Σώρρας και οι οπαδοί του χρησιμοποίησαν το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης!
soras d3

Εκεί απήγγειλαν εν χορώ τον «όρκο του πολεμιστή», όπως λέγεται: «Τάσσομαι και αφοσιώνομαι εις τον λόγον της ενότητας του πανάγαθου άρχοντος φωτός. Με καρδιά και ψυχή συντονισμένη στις φωτεινές δυνάμεις του Διός ορκίζομαι στη συμπαντική συνειδητότητα και νομοτέλεια ως μονάδα στην ένωση όλων των ιερών ψυχών όπου η δύναμή τους είναι το κοσμικό πυρ». Συνεχίζουν να απαγγέλλουν πολλές στροφές και καταλήγουν: «Αν παραβώ τον όρκο μου όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου να διαλυθεί σε χώμα και λάσπη»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.