Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Για τελευταία φορά στα Τέμπη οι αγρότες;

Είναι το πιο ιστορικό μπλόκο αυτό των Τεμπών για τους αγρότες μαζί με αυτό της Βιοκαρπέτ. Τότε που εκεί στα μέσα του 1990 χτυπούσε η καρδιά των κινητοποιήσεων των αγροτών όλης της Ελλάδας. Τότε που ακόμη το αγροτικό κίνημα ήταν ενωμένο και τρόμαζε λόγω όγκου και συμμετοχής την εκάστοτε κυβέρνηση.

Από τότε λόγω της κατασκευής της  Νέας Εθνικής οδού  παρακάμφθηκε το σημείο της Βιοκαρπέτ. Φέτος αναμένεται το ίδιο θα συμβεί περί τις αρχές Απριλίου και για το σημείο όπου υπήρχαν τα διόδια μέσα στην κοιλάδα των Τεμπών. Εκεί στηνόταν το μπλόκο το οποίο έκοβε την Ελλάδα στα δύο.
Στις αρχές Απριλίου λοιπόν παραδίδονται οι σήραγγες των Τεμπών και πλέον και αυτό το σημείο παρακάμπτεται από την Νέα Εθνική Οδό.
Άρα αν οι αγρότες που θα συγκεντρωθούν σε Πλατύκαμπο και Γυρτώνη  αποφασίσουν σήμερα μετά το μεσημέρι να κινηθούν προς τα Τέμπη, αυτή η κάθοδος θα είναι πραγματικά ιστορικής σημασίας. Ίσως λοιπόν  να μιλάμε για την τελευταία κάθοδο των τρακτέρ στην κοιλάδα κλείνοντας έτσι έναν κύκλο ένδοξων αγώνων.
Οι κινητοποιήσεις των αγροτών θα συνεχιστούν με πιθανότερο νέο σημείο συγκέντρωσης τον Ευαγγελισμό.
Π.Γ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.