Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ στο Τσανάκαλε… Ιδιαίτερα αισθητή σε ολόκληρη τη Λέσβο./ Διπλή πρωινή επίσκεψη του Εγκέλαδου στην Κρήτη.
Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε περίπου στις 00:40  μετά τα μεσάνυχτα στα παράλια της Τουρκίας και συγκεκριμένα στο Τσανάκαλε και μόλις 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση ήταν μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε ολόκληρη τη Λέσβο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
http://www.lesvosnews.gr/23336/ektakto-ischyri-sismiki-donisi-45-richter-sto-tsanakale-idietera-esthiti-se-olokliri-ti-lesvo/

Διπλή πρωινή επίσκεψη του Εγκέλαδου στην Κρήτη.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5.37 τα ξημερώματα της Κυριακής στα ανοικτά των Χανίων.
Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το εστιακό υποθαλάσσιο βάθος της δόνησης εντοπίζεται στα 24 χιλιόμετρα. Όσο για το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίζεται στα 83 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Χανίων.
xania
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 5.50 τα ξημερώματα της Κυριακής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στα ανοιχτά της Γαύδου.
Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η δόνηση ήταν μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε εστιακό υποθαλάσσιο βάθος 39 χιλιομέτρων.
Όσο για το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίζεται στα 87 χιλιόμετρα του νησιού.
gavdos
 http://www.cretapost.gr/298172/dipli-proini-episkepsi-tou-egkeladou-stin-kriti/
Ιδιαίτερα αισθητός ήταν ο σεισμός στο Βόρειο τμήμα της Λέσβου και οι κάτοικοι του Μολύβου ανησύχησαν πολύ, αφού η δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια και γινόταν με περίεργους κραδασμούς.Δύο σεισμοί, μεγέθους 4,7 και 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν σήμερα λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και στη συνέχεια νωρίς το πρωί, με επίκεντρο τις τουρκικές ακτές απέναντι από τη Λέσβο. Δεν αναφέρθηκαν προβλήματα στο νησί. Η σεισμική ακολουθία, με πολλούς μετασεισμούς λίγο μεγαλύτερους ή λίγο μικρότερους των τριών Ρίχτερ και επίκεντρο όλη την περιοχή και συγκεκριμένα τις ακτές αλλά και τον Αδραμυττηνό κόλπο, κρίνεται φυσιολογική από τους ειδικούς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η σεισμική διεργασία έγινε αισθητή ιδιαίτερα από τους κατοίκους της βόρειας Λέσβου. Πηγή: www.lifo.grΔύο σεισμοί, μεγέθους 4,7 και 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν σήμερα λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και στη συνέχεια νωρίς το πρωί, με επίκεντρο τις τουρκικές ακτές απέναντι από τη Λέσβο. Δεν αναφέρθηκαν προβλήματα στο νησί. Η σεισμική ακολουθία, με πολλούς μετασεισμούς λίγο μεγαλύτερους ή λίγο μικρότερους των τριών Ρίχτερ και επίκεντρο όλη την περιοχή και συγκεκριμένα τις ακτές αλλά και τον Αδραμυττηνό κόλπο, κρίνεται φυσιολογική από τους ειδικούς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η σεισμική διεργασία έγινε αισθητή ιδιαίτερα από τους κατοίκους της βόρειας Λέσβου. Πηγή: www.lifo.grΔύο σεισμοί, μεγέθους 4,7 και 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν σήμερα λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και στη συνέχεια νωρίς το πρωί, με επίκεντρο τις τουρκικές ακτές απέναντι από τη Λέσβο. Δεν αναφέρθηκαν προβλήματα στο νησί. Η σεισμική ακολουθία, με πολλούς μετασεισμούς λίγο μεγαλύτερους ή λίγο μικρότερους των τριών Ρίχτερ και επίκεντρο όλη την περιοχή και συγκεκριμένα τις ακτές αλλά και τον Αδραμυττηνό κόλπο, κρίνεται φυσιολογική από τους ειδικούς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η σεισμική διεργασία έγινε αισθητή ιδιαίτερα από τους κατοίκους της βόρειας Λέσβου. Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.