Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Να μείνουν κλειστά τα καταστήματα σήμερα./ Ακόμα λιγότερα λεωφορεία του ΟΑΣΘ σήμερα στη Θεσσαλονίκη - Μόνο 135 σε κυκλοφορία.

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Να μείνουν κλειστά τα καταστήματα σήμερα
Μετά τον Γιάννη Μπουτάρη και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, προτρέπει τους καταστηματάρχες του κέντρου να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα τους σήμερα.

Προκειμένου να μην υπάρξει ταλαιπωρία του κόσμου αλλά και να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα λόγω χιονιού και παγετού, όπως ο Γιάννης Μπουτάρης, έτσι και ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Παντελής Φιλιππίδης προτρέπει τους καταστηματάρχες να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα τους σήμερα.
«Προτείναμε να παραμείνει αύριο κλειστή η αγορά. Μιλήσαμε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και συμφωνήσαμε πως ούτως ή άλλως δεν έχει νόημα να ανοίξουν τα καταστήματα. Είπαμε έτσι να διευκολύνουμε και την πόλη, και το προσωπικό μας, αλλά και όλους όσοι πρέπει να μετακινηθούν», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.
http://www.seleo.gr/thessalonikh/230550-emporikos-syllogos-thessalonikis-na-meinoun-kleista-ta-katastimata-simera
Ακόμα λιγότερα λεωφορεία του ΟΑΣΘ σήμερα στη Θεσσαλονίκη - Μόνο 135 σε κυκλοφορία
Λόγω του χιονιά και του παγετού ο ΟΑΣΘ θέτει το σχέδιο εκτάκτης ανάγκης. Αυτό σημαίνει πως σήμερα οι Θεσσαλονικείς που θέλουν να μετακινηθούν με λεωφορεία θα περιμένουν αρκετή ώρα, καθώς ο αριθμός των λεωφορείων μειώνεται πάρα πολύ.
 Μόνο 135 λεωφορεία θα κυκλοφορούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη σε όλες τις γραμμές του ΟΑΣΘ. Αυτό συμβαίνει, καθώς ο ΟΑΣΘ θα εκτελέσει το σχέδιο εκτάκτης ανάγκης και θα κυκλοφορούν λεωφορεία μόνο με αλυσίδες.
Όπως εξήγησε στο Seleo, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, «στο σχέδιο εκτάκτων αναγκών, όταν πρέπει σε όλες τις γραμμές να έχουν αλυσίδες τα λεωφορεία, περιορίζονται σε 120 λεωφορεία, όταν όμως μπορούν σε γραμμές να κινηθούν και χωρίς αλυσίδες, τότε αυξάνονται».
 Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, εξηγεί στο Seleo, επίσης, γιατί υπήρχαν βλάβες σε 60 λεωφορεία του ΟΑΣΘ λόγω παγετού. «Έχουμε χρόνια να έρθουμε αντιμέτωποι ξανά με αυτές τις καιρικές συνθήκες. Οι πόρτες των λεωφορείων είναι ηλεκτρονικές πλέον και κινούνται με ηλεκτρουδραυλικό σύστημα. Αυτό το σύστημα αντέχει μέχρι -5, αν κατέβει πιο κάτω η θερμοκρασία παγώνει και πρέπει να αποσυρθεί το λεωφορείο από την κυκλοφορία και να μπει σε φούρνο που βάφουμε τα λεωφορεία, ώστε να ξεπαγώσει. Από αυτό το φαινόμενο σήμερα έλειπαν 60 από τα 500 λεωφορεία που είναι σε κίνηση, για αυτό είχαμε μεγάλες αναμονές».
http://www.seleo.gr/thessalonikh/230551-akoma-ligotera-leoforeia-tou-oasth-simera-sti-thessaloniki-mono-135-se-kykloforia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.