Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ Μοτοσικλετιστές ΔΙΑΣ: Οι ασύρματοί μας είναι για... πέταμα.

Με την... τρίτη υποστηρίζουν οι μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ ότι άκουσε το κέντρο της Άμεσης Δράσης τις διαβιβάσεις τους από του ασυρμάτους, την ώρα που ο 38χρονος δραπέτης τους  πυροβολούσε στην πλατεία Θεάτρου, το πρωί του Σαββάτου.

 Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός από τους αστυνομικούς διαβίβασαν Ε23, τον κωδικό για περιστατικό με πυροβολισμούς δηλαδή, αλλά δεν δέχθηκαν καμία απάντηση από το κέντρο. Το κοντινό "όχημα μεταγωγών", που άκουσε την αγωνιώδη προσπάθειά τους για επικοινωνία και διαβίβασαν εκείνοι στο κέντρο, αλλά και πάλι την πρώτη φορά κανένας δεν τους άκουσε. Όπως καταγγέλει ο αστυνομικός, μόνο με την τρίτη τους άκουσαν, αλλά ήδη είχαν περάσει τα κρίσιμα λεπτά και το περιστατικό ουσιαστικά είχε τελειώσει, με τον 38χρονο να έχει αυτοπυροβοληθεί.
 

Οι μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ καταγγέλλουν ότι τους έχουν χορηγηθεί ασύρματοι κινεζικής προέλευσης, χαμηλής εμβέλειας, φθηνοί, που μπορεί κάποιος να τους αγοράσει μέσω διαδικτύου, οι οποίοι όμως συχνά αποδεικνύονται άχρηστοι, καθώς ουσιαστικά δεν λειτουργούν και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνά τους. Κάτι που δεν γίνεται, όμως, κατά τη διάρκεια καταδίωξης ή την ώρα που δέχονται πυρά από κακοποιούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.