Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Νέα τεθωρακισμένη ταξιαρχία για τον Στρατό των ΗΠΑ.

Τη μετατροπή μίας υφιστάμενης ταξιαρχίας Πεζικού εξοπλισμένης με τροχοφόρα (8×8) τεθωρακισμένα οχήματα Stryker, σε ομάδα μάχης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας (ABCT: Armored Brigade Combat Team), ανακοίνωσε ο Στρατός των ΗΠΑ. Κατά την ανακοίνωση, η μετατροπή υλοποιείται στο πλαίσιο αντιμετώπισης της συνεχώς αυξανόμενης απαίτησης για βαρύτερους σχηματισμούς μάχης για την αντιμετώπιση της κατά ΗΠΑ ρωσικής επιθετικότητας στην Ευρώπη.
Όπως έγινε γνωστό από τις αρχές του θέρους του 2017 θα αρχίσει η διαδικασία μετατροπής της δύναμης 4.200 ατόμων 2ης Ομάδας Μάχης Ταξιαρχίας Πεζικού (2nd IBCT: Infantry Brigade Combat Team), που φέρει την ονομασία «Spartans», της 3ης Μεραρχίας Πεζικού (3rd Infantry Division) σε ABCT εξοπλισμένη με άρματα μάχης M1 Abrams και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) M2 Bradley. Μετά την ολοκλήρωση της μετατροπής ο Στρατός των ΗΠΑ θα διαθέτει 10 ABCT στις ενεργές δυνάμεις και 15 συνολικά.

Οργανωτικά, η νέα ταξιαρχία θα είναι πανομοιότυπη με την εδρεύουσα επίσης στο Fort Stewart της πολιτείας της Γεωργίας 1st Brigade Combat Team (επίσης υπαγόμενη υπό την 3η Μεραρχία Πεζικού) που πρόσφατα επέστρεψε στην έδρα της μετά από επιχειρησιακή ανάπτυξη στην Ανατολική Ευρώπη στο πλαίσιο της επιχείρησης «Atlantic Resolve».

Καμία από τις μονάδες και υπομονάδες της ταξιαρχίας δεν πρόκειται να μετακινηθεί από το Fort Stewart, ενώ η συνολική δύναμη της πρόκειται να μειωθεί. Με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό η ταξιαρχία θα παραλάβει 87 άρματα μάχης M1A1 στα οποία θα έχουν ενσωματωθεί όλες οι τροποποιήσεις επαύξησης της τακτικής επίγνωσης, 138 τεθωρακισμένα οχήματα Bradley και 18 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα M109A6 Paladin.
Η μετατροπή της ταξιαρχίας Spartan θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2017 και το 2018 θα αρχίσει τη διεξαγωγή ασκήσεων που θα κορυφωθούν με την εκπαίδευση σε κέντρο εκπαίδευσης μάχης του Στρατού των ΗΠΑ, τις αρχές του 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.