Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ – Διαβάστε την επικρατέστερη ημερομηνία.

καλπες
Σωτηρία στις κάλπες ενδέχεται να επιχειρήσει να βρει ο πρωθυπουργός ως απάντηση στις πιέσεις και τους εκβιασμούς των δανειστών για την εφαρμογή νέων μέτρων, πέρα από όσα περιλαμβάνει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου.


Ήδη η ημερομηνία που ακούγεται ως η επικρατέστερη είναι η 18η Σεπτεμβρίου και αυτό γιατί ο εφιάλτης της κυβέρνησης πέραν των προληπτικών μέτρων ύψους 3,6 δις ευρώ γίνεται ακόμα χειρότερος εάν σκεφτεί κανείς ότι οι δανειστές έκλεισαν οριστικά τη συζήτηση περί κουρέματος του χρέους.
Με την εξέλιξη αυτή συνδέεται και η πίεση που έχει υποστεί όλο αυτό το διάστημα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος όμως όπως όλα δείχνουν θα ανοίξει μόνος του την πόρτα του Μαξίμου για να …αποδράσει.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν μάλιστα ότι, εάν οι θεσμοί επιμείνουν να καταγράψουν στη διαφαινόμενη συμφωνία της άλλης εβδομάδας και το θέμα των επιπλέον μέτρων -με τον τρόπο που παρουσιάστηκε στο χθεσινό Eurogroup- τότε όλα τα σενάρια είναι ανοικτά…
Το πρώτο εικοσαήμερο του Σεπτεμβρίου λοιπόν -στις 18- θεωρείται  από το Μαξίμου το καλύτερο διάστημα, ώστε η χώρα να μπει σε νέα εκλογική αναμέτρηση, καθώς ο πρωθυπουργός έχει πειστεί ότι οι δανειστές θα ζητούν όλο και περισσότερα πράγματα. Άλλωστε, ο Τσίπρας έχει αποφασίσει να μην ενδώσει στις νέες πιέσεις τους, αλλά ούτε και στα σενάρια που επεξεργάζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, στην οποία να βρεθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι οι πιέσεις των δανειστών θα είναι τέτοιες που θα αναγκάσουν την κυβέρνηση σε μια νέα αναδίπλωση.

Ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές ότι κάτω από την ίδια κυβερνητική στέγη δεν πρόκειται να βρεθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έτσι -όπως λένε οι στενοί του συνεργάτες-, εάν κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στην οικουμενική κυβέρνηση και τις κάλπες, η απάντηση θα είναι ΕΚΛΟΓΕΣ.
http://www.crashonline.gr/%ce%ba%ce%b9-%ce%bf%ce%bc%cf%89%cf%83-%ce%ba%cf%85%ce%ba%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b9-%cf%83%ce%b5%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου