Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Ολα είναι στον αέρα, αλλά ο Τσίπρας «βλέπει» σύντομα θετικές εξελίξεις.

Ενεση αισιοδοξίας στο εσωτερικό κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, παρότι οι εξελίξεις δεν είναι ευοίωνες.Alexandros Michailidis / SOOC

Ολα είναι στον «αέρα»: Οι θεσμοί αποχώρησαν από την Ελλάδα, η αξιολόγηση ακόμη εκκρεμεί, η «Ανάσταση» για την ελληνική οικονομία δεν ήρθε, οι Ευρωπαίοι αρνήθηκαν το αίτημα Τσίπρα για σύγκληση Συνόδου Κορυφής, το Eurogroup που ζήτησε εναλλακτικά δεν έχει ορισθεί ακόμη. Ομως ο Ελληνας Πρωθυπουργός βλέπει σύντομα θετικές εξελίξεις.
Μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες, ο Πρωθυπουργός φέρεται να είπε – σύμφωνα με διαρροή συνεργατών του – πως «η θέση της χώρας και οι συμμαχίες της στην Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρές από κάθε άλλη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση».
Προέβλεψε μάλιστα πως «σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις» ενώ είχε και μια παραίνεση προς όσους αντιδρούν: «Όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι και τούτες τις μέρες εκτίθενται» φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός.
Είναι άγνωστο πού εδράζεται η αισιοδοξία του Αλ. Τσίπρα καθώς:
  • Ακόμη δεν έχει ορισθεί έστω η συνεδρίαση του Eurogroup, ούτε έχει γίνει γνωστό αν ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για να ορισθεί η έκτακτη συνεδρίασή του, όπως ζήτησε η Αθήνα. Το τηλεφωνικό ραντεβού των δύο ανδρών είχε ανανεωθεί για σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη.
  • Οι θεσμοί αποχώρησαν από την Αθήνα με μια χλιαρή δήλωση.
  • Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε ξεκάθαρα σήμερα πως Αθήνα και δανειστές χρειάζονται επιπλέον χρόνος συζήτηση για τα προληπτικά μέτρα, ώστε να πραγματοποιηθεί η συνεδριάση του Eurogroup.'
  • Η μόνη «παρήγορη» δήλωση ήρθε από τον Γάλλο επίτροπο Οικονομίας της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος δήλωσε πως «δεν χρειάζεται μια ακριβής και λεπτομερής δέσμη μέτρων αλλά ένας μηχανισμός που θα δείχνει με ακρίβεια πώς θα ληφθούν αυτά τα μέτρα εφόσον κριθεί αναγκαίο». Ωστόσο ο Μοσκοβισί είπε πως υπάρχει ακόμα «δουλειά» που πρέπει να γίνει για να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία και πως η εργασία που απομένει «μπορεί και πρέπει να τελειώσει γρήγορα».
     

Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου