Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Νέα ψυχρολουσία: Τέταρτο μνημόνιο θέλουν και οι ΗΠΑ.

Τις θέσεις του ΔΝΤ υιοθέτησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της υπερδύναμης - Τα μέτρα είναι προϋπόθεση για να συνεχίσει η Ελλάδα να έχει πρόσβαση στους πόρους του Ταμείου, δήλωσε ο Nathan Sheet.Νέα ψυχρολουσία: Τέταρτο μνημόνιο θέλουν και οι ΗΠΑ

«Το Αμερικανικό ΥΠΟΙΚ υποστηρίζει την επιμονή του ΔΝΤ ότι το ελληνικό πρόγραμμα πρέπει να αναδιαρθρωθεί για να γίνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο με περισσότερες μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα και ελάφρυνση χρέους από τους Ευρωπαίους πιστωτές».

Με αυτά τα λόγια ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ με αρμοδιότητα στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Nathan Sheets, έβαλε τέλος στις ελπίδες της Αθήνας ότι πιθανότατα οι ΗΠΑ θα τη στήριζαν στη διαμάχη με τους δανειστές της.

Ουσιαστικά ο αξιωματούχος της διοίκησης του προέδρου Ομπάμα τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης ενός νέου μνημονίου, το οποίο θα περιλαμβάνει και νέα μέτρα και ρυθμίσεις αναδιάρθρωσης των όρων αποπληρωμής του χρέους.

Στηρίζει έτσι το ΔΝΤ στην πίεση που ασκεί για τη θεσμοθέτηση των προληπτικών μέτρων, ώστε να εφαρμοστούν άμεσα στην περίπτωση που η Αθήνα πέσει έξω στις προβλέψεις και τους στόχους στους οποίους έχει δεσμευτεί.

Μάλιστα, προκειμένου να δώσει πρακτική υπόσταση στις θέσεις του τόνισε πως οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα είναι προϋπόθεση για να συνεχίσει η Ελλάδα να έχει πρόσβαση στους πόρους του ΔΝΤ. Άφησε, δηλαδή, ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ταμείου από το Ελληνικό πρόγραμμα.

http://www.protothema.gr/economy/article/573791/nea-psuhrolousia-tetarto-mnimonio-theloun-kai-oi-ipa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου