Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η Τουρκία θα αγοράσει το Κινέζικο αντιαεροπορικό σύστημα.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι αποφασισμένες να αγοράσουν τα  μεγάλου βεληνεκούς αντιπυραυλικά συστήματα, από την Κίνα, ακόμα κι αν δεν είναι συμβατά με τα όπλα του ΝΑΤΟ.   Έχουν διατυπωθεί ανησυχίες για την ασφάλεια από τα άλλα μέλη της Συμμαχίας.Chinese HQ-9 launcher (image from wikipedia by High Contrast)

Ο Υπουργός Άμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ, σε γραπτή δήλωση στο Κοινοβούλιο, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η σύμβαση θα υπογραφτεί.

«Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με εξωτερική χρηματοδότηση.Οι  εργασίες για την αξιολόγηση των προσφορών ολοκληρώθηκαν και παραλήφθηκε η νέα επίσημη προσφορά,"είπε ο υπουργός.Το κόστος του συστήματος είναι 3,4 δις δολλάρια.

"Το εν λόγω σύστημα θα ενσωματωθεί με το εθνικό σύστημα για την άμυνα της Τουρκίας και θα χρησιμοποιηθεί χωρίς ενσωμάτωση με όπλα το ΝΑΤΟ", πρόσθεσε.

Ωστόσο, αργότερα ο υπάλληλος των αμυντικών βιομηχανιών της Τουρκίας δήλωσε στο Reuters ότι η Τουρκία δεν είχε λάβει οριστική απόφαση σχετικά με τη σύμβαση και συνέχιζαν οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα.      http://rt.com/news/233803-turkey-china-antimissile-defense/  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου